Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 14 sep 2015 / 13:47 uur

Zonder musical geen ‘JB’ in The Common Linnets

Als de musical De Tweeling niet was gemaakt, had JB Meijers misschien wel nooit deel uit gemaakt van The Common Linnets. Dat meldden de gitarist / producer en Ilse DeLange woensdag aan Metro tijdens een persdag in verband met hun nieuwe Common Linnetsalbum ‘II’.

Hij Gelooft In Mij

Meijers was door Joop van den Ende (Stage Entertainment) en collega-producent Ulrike Buerger (Cook a Dream) gevraagd muziek en teksten te schrijven voor De Tweeling, een voorstelling naar het boek van Tessa de Loo. De gitarist van De Dijk had dat al eerder gedaan voor de succesmusical Hij Gelooft In Mij over het leven van André Hazes. Omdat voor De Tweeling nieuwe muziek moest worden gemaakt, vond Meijers dat hij een sparring-partner nodig had.

Lees ook: Ilse en JB schreven ook openingstune van serie Wayward Pines op Fox.

Hij dacht daarbij, bijna drie jaar geleden al weer, aan Ilse DeLange. De twee kenden elkaar slechts van de wandelgangen en ‘hallo, hoe gaat het?’. DeLange was op dat moment al bezig met haar Common Linnetsproject en zag door de musicalsamenwerking dat Meijers als liedjesschrijver en producent een welkome aanvulling voor het Songfestival en het eerste album zou zijn. ,,Als JB me niet voor De Tweeling had gevraagd, was hij misschien wel nooit een Common Linnet geweest”, zegt DeLange. De musical gaat op 11 oktober in première.

Binnenkort lees je in Metro en op Metronieuws.nl een interview met Ilse DeLange en JB Meijers.

De nieuwe single Hearts on Fire van The Common Linnets:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zonder musical geen ‘JB’ in The Common Linnets
Sluiten