Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Raaf heeft SpangaS (bijna) voorgoed verlaten

Een beetje triest nieuws waarschijnlijk voor de jonge SpangaSkijker: Lennart Timmerman, alias Raaf de Ridder, keert nog maar heel even terug in de populaire tv-serie over de middelbare school Spangalis. Hij maakte zijn nieuws zondag bekend tijdens de première van de film SpangaS in Actie, in Theater Amsterdam. En vertelde Metro waarom.

Rugzak

Helemaal onverwacht komt het nieuws van Raaf voor de vaste kijker misschien niet. Hij vertrok de vorige maand tijdens de laatste uitzending met een rugzak de wijde wereld in, zijn geliefde Juliette achterlatend. Vajèn van den Bosch, die Juliette speelt, is in het dagelijks leven ook de echte vriendin van Timmerman. Zij gaat in de serie alleen verder.

Lees ook: COC-prijs voor Spangas.

Vajèns vriend speelt Raaf nu drie seizoenen. Met zijn 25 jaar is het spelen van een tiener mooi geweest. Maar de werkelijke reden is anders, vertelt de geboren Haarlemmer tegen Metro: ,,Raaf komt nog heel even terug, maar niet lang. De hoofdrol is voorbij. Ik werk inmiddels op de particuliere Amsterdamse Filmschool en heb daarvoor een workshopformule bedacht. Cursisten van 12 tot 18 jaar leer ik vanaf deze zomer films van A tot Z maken, van casten tot editen. Een aantal dagen per week doe ik daar ook marketing en sales.”

Blijven acteren

Acteur af is Timmerman met zijn school- en kantoorbaan niet. ,,Absoluut niet, maar ik wilde vastigheid naast het acteren. Ik wil niet meer blijven wachten. De school is heel flexibel als het om komende audities gaat. Vajèn en anderen weten hoe mijn workshop in elkaar zit en kunnen invallen als ik acteerwerk heb. Ik heb al ergens auditie voor gedaan. Nee, haha, daar kan ik nog niks over zeggen.”

https://www.youtube.com/watch?v=-INyGn8eBoM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.