Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Matroesjka in droge Zwarte Crosstent (en het weer)..

Grote mazzel dat Metro op de Zwarte Cross zaterdagmiddag met Lisa Loeb en Janneke Rinzema hadden afgesproken. Tijdens het optreden van dit Amsterdamse technocabaretduo barstte de bui letterlijk los om urenlang niet meer op te houden. Maar goed, we zaten binnen toen Matroesjka, zo heten ze, hun vette beats en harde grappen door de grootste theatertent van de Zwarte Cross lieten schallen.

Lees en bekijk ook: Thuiswedstrijd Miss Montreal.

Matroesjka trekt vanaf september door het land met hun nieuwe show Eeuwig Vlees. De winnaressen van de Publieksprijs op het Amsterdamse Kleinkunst Festival 2014 gaven het Zwarte Crosspubliek dat wél in de theatertent werd toegelaten (buiten in de wind stond nog een lange rij) alvast een voorproefje. Dat betekende onder meer schrijnende sketches over Jihadsletjes en een speeddate van een poliopatiënte die ook nog eens een nier nodig heeft, aan suikerziekte lijdt en een hartaanval niet in de gaten had.

Zingen voor Metro

Voor Metro zong Matroesjka voor de show alvast een stukje van hun afgelopen week gemaakte Zwarte Crosslied Total Loss. Je ziet Janneke links, Lisa rechts.

Ondertussen ook op de Zwarte Cross:

https://twitter.com/Ttske/status/624959590564761600

https://www.instagram.com/p/5kD-G2ziJV/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.