Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Hilarisch onthaal Zwarte Cross: Metro doet mee

De binnenkomst van de Zwarte Crossbezoekers is deze editie 2015 hilarisch te noemen. Juichend betreden ze zaterdag het uitverkochte festival, sommigen komen kruipend aan of worden door vrienden getild.

Lees ook: Bizarre types op Theaterweide Zwarte Cross.

Wat er aan de hand is? Via Gladiola, bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, is schaamteloos nagemaakt. Op kleine tribunes aan weerskanten van het entreegedeelte joelen mensen met een beperking van Stichting De Lichtenvoorde, hun familie en medewerkers dat het een lieve lust is. Zeshonderd mensen in totaal zorgen voor dat onthaal, het hele festivalweekend verdeeld over ‘werkshifts’.

Een fanfare maakt muziek, de mensen op de tribunes klappen en zingen mee en een spreekstalmeester onthaalt de festivalgangers met een bos gladiolen in de armen.

Metro kon het niet laten en verslaggever Erik Jonk deed op de tribune natuurlijk mee. Hoewel de weersvoorspellingen op zaterdag niet al te goed zijn, komen de tienduizenden bezoekers in elk geval met een grijns voor oor tot oor festivalterrein De Schans in de Achterhoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.