Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Handige weetjes Zwarte Cross 2015

Hup, die bank af. Hey ho, let’s go! Dat is het motto op de Zwarte Cross 2015, oftewel: kom net als 185.000 mensen dat vorig jaar deden richting festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

Goh, wanneer is dat dan?

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juli. Wie zijn tentje op caravan op de camping parkeert, wordt beloond met een exclusieve festivaldag op donderdag 23 juli.

Alles Komt Goed

Wie regelt zoiets moois?

Allemaal opgeruimde en creatieve lui van Feestfabriek Alles Komt Goed BV. Tante Rikie is de baas, Gijs Jolink en Hendrik-Jan Lovink van de band Jovink & De Voederbietels haar opperonderdanen.

Schappelijke prijzen

Mag ik gratis?

Ben jij gek! Voor zoveel leukigheid? Er zijn verschillende soorten kaarten voor schappelijke prijzen te koop en wees snel, ze vliegen namelijk weg. Een dagkaart kost 30 euro, een 3-dagenkaart 75 euro, een weekendkaart inclusief camping 125 euro, jeugdkaarten t/m 15 jaar 10 euro per dag. Ukkies onder de 1.40 meter betalen niets, maar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene vanaf 18 jaar De Schans betreden. Tickets zijn verkrijgbaar op www.zwartecross.nl en bij Primera.

Sold uit

Mag ik bij jullie blijven slapen?

Dat mag, maar ook hier geldt: wees snel. Er zijn alleen nog tentplaatsen verkrijgbaar. Caravanplekken en de luxe camping Grasnapolsky hebben een bordje Sold Out op de poort. Dat betekent ‘barst uit z’n voegen’.

Lees ook: Zwarte Cross, vuurwerk, kinderboek, tas en drankje.

De Achterhoek, dat is toch heel ver?

Met het gas d’r op valt het wel mee. Vanuit Den Haag / Utrecht / Arnhem neem je de A12 richting Oberhausen, A18 Doetinchem / Enschede, N18 Groenlo / Enschede. Vanuit Enschede tuf je over de N18 richting Groenlo / Lichtenvoorde. Vanuit Zutphen / Lochem stuur je je roestige bak over de N319 richting Groenlo en de N18 richting Lichtenvoorde. Om het nog wat gemakkelijker te maken hebben we 2167 borden beschilderd met het woord ‘Evenement’.

Hebben jullie al OV?

Het Nederlandse wegennet voor bussen en de landelijke spoortrajecten zijn speciaal voor de Zwarte Cross aangelegd. Het Gard du Nord van de Achterhoek is het immer bruisende station Lichtenvoorde-Groenlo. Vanaf daar rijden ome Piet en buurman Gerrit met de pendelbus richting festivalterrein.

Is er iets voor de inwendige mens?

Ja, een uitgebreid assortiment food zoals dat zo mooi heet. Van pannenkoek, tot vers fruit en vette hap. En kliekjes van vorig jaar.

Harder!

Bent U zo beroemd dat u een fanclub hebt?

Maar natuurlijk, Harder! heet ie. Leden krijgen een magazine.

Wat doet U de andere 361 dagen van het jaar?

Dan organiseren we het kleinschalige festival Mañana Mañana in Hummelo.

Regeltjes

Mag ik me zo uitleven dat ik nooit in de cel beland?

Lees eerst de column van de festivaldirectrice op deze site maar eens. Verder geldt de Nederlandse wetgeving, moet je je vanaf 14 jaar kunnen legitimeren, luister je goed naar bevoegde personen als campingburgemeesters, word je gefouilleerd, mag je geen koelboxen en complete drie gangendiners mee het festivalterrein op nemen, is drugs verboden en moet je je haar een beetje netjes kammen. Alle huisregels kun je lezen op www.zwartecross.nl.

En dan wordt het leuk?

Ja en dan wil je er ook volgend jaar bij zijn, op de 20e Zwarte Cross!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.