Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Georgina Verbaan zelf verrast door De Surprise

De verrassende film De Surprise, de terugkeer van regisseur Mike van Diem, is een mijlpaal voor Georgina Verbaan. De actrice over dit eh, romcomactiedrama (vanaf donderdag in de bioscoop).

Muggenjacht

,,Er zit een mug hier! Zie je ‘m? Die gaat me prikken vlak voor de première. Muggen moeten mij altijd hebben. Daar krijg ik gigantische bulten van." Nee, een bult wil ze voor tal van fotografen niet. ,,Waar ben je? Je hoeft niet dood, maar je moet wél wég." De muggenscène met Georgina Verbaan in de hoofdrol eindigt in een Amstelhotelkamer met een ferme tik met de vlakke hand op de knie van de verslaggever. Knie raak, mug mis.

Rode loper

‘Vanavond première, spannend!’, stuurde Verbaan via social media eerder al vroeg op de dag de wereld in. Het werd me haar dagje dan ook wel, met interviews als start, de rode Tuschinskiloper erna en de tafel van RTL Late Night als toetje. Dat ‘spannend’! was oprecht. ,,Dit is voor mij een bijzondere film als acteur, met zowel actie, komedie als drama een mijlpaal toch wel. Werken met Jeroen van Koningsbrugge, regisseur Mike van Diem, bijzondere locaties als kastelen in België en Ierland, ga zo maar door. Een grotere verantwoordelijkheid heb ik niet eerder gehad."

Voor altijd verpest

Een groter aandeel in een film als bij De Surprise had ze niet eerder. ,,Het voelde alsof ik mijn eerste weer draaide. Zo hadden we vijf weken de tijd om te repeteren, ongekend. Ik ben nu voor altijd verpest, haha. Mike wilde dat we zijn script konden spelen als een toneelvoorstelling en dan ook achterstevoren. Bij hem kom je met trucjes en dingetjes niet weg. We werkten op microniveau, daar kom ik bij de meeste rollen door tijdgebrek niet aan toe."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.