Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 1 apr 2015

Boyband Mainstreet maakt Metro’s Vrijheidskrant

De megapopulaire popgroep Mainstreet maakt, als gasthoofdredactie samen met de verslaggevers van Metro, dit jaar de ‘Vrijheidskrant’ over 4 en 5 mei.

De opvolgers van Waylon, Nick & Simon en Gers Pardoel mogen een dag de hoofdredactie vormen van Metro die op vrijdag 1 mei verschijnt. Deze ‘Vrijheidskrant’, gemaakt in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 Mei, gaat over herdenken en de vrijheid vieren.

Toekomstige bazen

Meerdere pagina’s van de krant zullen naar ideeën van de vier – Nils (16), Owen (16), Daan (17) en Rein (16) – worden samengesteld. We leggen ‘onze’ toekomstige bazen voor één dag nu al twee vragen voor.

Wat vind je er van om gasthoofdredacteur van ruim een half miljoen kranten te zijn?

Nils: Het is natuurlijk een eer om gevraagd te worden hiervoor en best wel een verantwoordelijkheid.

Owen: Welke tiener kan nou zeggen dat ze gasthoofdredacteur van een landelijke krant mogen zijn? Dat is erg bijzonder.

Eigen invulling

Rein: Te gek natuurlijk! Vooral dat we zelfs een aantal pagina’s helemaal op onze eigen manier invullen.

Daan: Het is een grote eer en best wel spannend om een dag mede te bepalen wat er in de krant komt.

Lees ook: Jett Rebel, Mainstreet, Caro Emerald en Dotan vliegen op 5 mei.

Wat voor Vrijheidskrant moet het wat jou betreft worden?

Rein: Ik zou het wel een persoonlijk tintje willen geven. Door bijvoorbeeld uit te zoeken hoe onze grootouders de oorlog beleefd hebben. Zij hadden ongeveer dezelfde leeftijd als wij nu toen de oorlog uitbrak.

Daan: Hopelijk een hele interessante! Het lijkt mij wel een uitdaging om het onderwerp vrijheid op meerdere manieren te belichten. Het betekent voor iedereen wat anders namelijk.

Meer jongeren

Owen: Omdat wij nog jong zijn zou het te gek zijn als door onze betrokkenheid meer jongeren die dag de krant openslaan.

Nils: Vrijheid is niet overal vanzelfsprekend en dat beseffen wij met z’n vieren ons bijvoorbeeld lang niet altijd. Dat zullen meerdere mensen hebben. Onze taak is, denk ik, om de lezers even dat besef mee te geven.

Na hun werk bij Metro zijn de boys van Mainstreet op Bevrijdingsdag 5 mei Ambassadeurs van de Vrijheid van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. Mainstreet treedt op tijdens de Bevrijdingsfestivals van Zwolle en Assen. ,,Herdenken en het vieren van de vrijheid is belangrijk”, zegt Nils Käller namens de groep.

‘Het was verschrikkelijk’

,,Wij hebben het goed in Nederland, maar er zijn in de wereld zoveel kinderen van onze leeftijd die onderdrukt worden. Kinderen die moeten vluchten voor hun leven. Mijn grootouders waren een jaar of 16 toen de oorlog uitbrak in Nederlands-Indië. Ze werden gedwongen het land te verlaten. Het is heel moeilijk om me te verplaatsen in hun situatie, ook al heb ik nu dezelfde leeftijd. Maar één ding weet ik wel: het was verschrikkelijk.”

Hieronder zie je Mainstreets meest recente single.

Mainstreetfeiten

De band bestaat uit Nils Käller (Amsterdam), Owen Playfair (Eindhoven), Daan Zwierink (Goor) en Rein van Duivenboden (Waalre). De jongens ontmoeten elkaar in 2011 tijdens de audities voor The Voice Kids en besluiten hun krachten te bundelen door een groep te vormen. Ze eindigen derde in de finale van het Nationaal
Junior Songfestival 2012.

Uniek debuut

Tijdens de voorrondes komt hun single Stop The Time al in de Single Top 100. Mind Is Blown belandt een jaar later op nummer 8. Het album Breaking The Rules komt op
nummer 1 (nooit eerder debuteerde een boyband met die notering) en de opvolger Runaway belandt (november vorig jaar) ook in de top 3.

Inmiddels heeft Mainstreet een enorme trouwe fanschare. Zondag treedt de groep op in een uitverkocht TivoliVredenburg in Utrecht voor 2000 fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boyband Mainstreet maakt Metro’s Vrijheidskrant
Sluiten