Metro
Metro Entertainment 4 mrt 2015 / 18:50 uur

‘Madonna koopt Rotterdams penthouse van 3 miljoen’

Gaat The Queen of Pop in Rotterdam wonen? Volgens geruchten wel. Madonna zou namelijk een penthouse ter waarde van 3 miljoen euro hebben gekocht in Rotterdam. Dat meldt weekblad Story.

Het zou gaan om de volledige bovenverdieping van complex De Rotterdam, ontworpen door architext Rem Koolhaas. Met een waarde van 3 miljoen is dit het duurste en ook het grootste penthouse van Nederland. Met gemiddeld 5000 mensen die gebruik maken van het pand in appartementen, kantoren en een hotel heeft het de bijnaam ‘de verticale stad’.

De verdieping staat op dit moment op huizensite Funda als ‘verkocht onder voorbehoud’. De makelaar, Leslie de Ruiter van Hulstkamp, liet in januari weten dat een Amerikaans stel achter de koop zou zitten en dat het zeker niet om grote bekendheden zou gaan. Wel zou het stel anoniem willen blijven.

BFF Timor Steffens

Volgens Story werd het privévliegtuig van Madonna gespot op het vliegveld Rotterdam The Hague Airport gezien. Ook zou ze meerdere malen het Japanse sushirestaurant Ono bezocht hebben op de Kop van Zuid. Daarnaast is de ‘Like a Virgin’-zangeres bevriend met Nederlandse danser Timor Steffens, die woonachtig is in Rotterdam. Afgelopen zomer gingen de twee nog samen op vakantie naar Frankrijk.

Maar, zo zegt het management van Timor, dat Story met het nieuws komt, "dat zegt al genoeg". "Ik moet er om lachen. Ik ga Timor hier niet eens naar naar vragen!" aldus een woordvoerder.

‘Australische koper’

De notariële akte werd op 2 maart ondertekend. Volgens het AD, die documenten in handen heeft, is de officiële koper de Australische investeringsmaatschappij Mobedine PTY Limited uit Sydney en werd het verkocht voor 3.075.000 euro.

Het pand met adres Wilhelminakade 683 besloot de gehele 44ste verdieping van De Rotterdam. Het biedt een geweldig uitzicht over de stad, de Maas, Rotterdamse wijk Katendrecht en de Kop van Zuid. Het ging eerst om drie afzondelijke penthouses, maar omdat de verkoop hiervan niet wilde vlotten, besloot de makelaar ze samen te voegen tot een gigantisch penthouse. Het bedraagt 680 vierkante meter en heeft drie balkons.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Madonna koopt Rotterdams penthouse van 3 miljoen’
Sluiten