Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 19 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Common Linnets schrijven muziek musical De Tweeling

Ilse DeLange en JB Meijers, duo in The Common Linnets, werken aan muziek voor een nieuwe musical, De Tweeling. Dat maakte producent Albert Verlinde donderdagmiddag bekend.

Deze voorstelling, naar de internationale bestseller van Tessa de Loo, is vanaf oktober drie maanden in het DeLaMar Theater in Amsterdam te zien en trekt daarna het land in.

War Horse

Stage Entertainment Nederland (de samenvoeging ‘Verlinde – Van den Ende’) produceert De Tweeling in opdracht van Stichting Theateralliantie en Cook a Dream. Dit laatste initiatief van Joop en Janine van den Ende, heeft nu veel succes met de voorstelling War Horse (300.000 kaarten verkocht).

Lees ook: Paul Groot in Stage-voorstelling over Robert Long.

Speciaal voor deze De Tweeling schreven Ilse DeLange en JB Meijers nieuwe muziek. Samen met Daniel Lohues schreven zij ook de Nederlandse liedteksten. Het creatieve team, dat eerder tekende voor de musical Hij Gelooft in Mij over het leven van André en Rachel Hazes, is verantwoordelijk voor het script (Kees Prins en Frank Ketelaar) en de regie (Ruut Weissman).

Het verhaal

De tweeling Lotte en Anna Bamberg wordt op jonge leeftijd van elkaar gescheiden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien de meisjes respectievelijk op in Nederland en Duitsland. Anna op de boerderij van haar Duitse oom waar ze haar hele leven hard moet werken voor anderen en Lotte in een Nederlands pleeggezin dat haar op het eerste gezicht alle kansen biedt.

Auschwitz

De zussen missen elkaar maar het lukt hen vanwege de omstandigheden niet om contact met elkaar te houden. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lotte’s verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen om elkaar weer te omarmen als zussen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.