Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 16 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

‘BZV-koffieautomaat’: weinig boerenliefde over…

Grote kans dat je op maandagmorgen op het werk bij de koffieautomaat nog even de perikelen uit Boer Zoekt Vrouw bespreekt. De BZV-deskundigen van Metronieuws.nl doen dat deze reeks op zondagavond, direct na de uitzending. Vandaag: Klaas Boomsma en Erik Jonk.

Jan en Rianne in Dublin, Tom en Rimke in Dubrovnik, Geert en Hetty op Lanzarote, Theo en Nancy in Oslo en Bertie en Esther naar Berlijn. ‘Onze’ boeren gingen op citytrip, ver weg van koe, schaap, tulp en boerenkool.

Geen gras

Erik: Ik zal het maar bekennen: ik kan niet zo goed tegen boeren op plekken waar geen gras en boerenkool is. Bij de citytrips is Boer Zoekt Vrouw voor mij een beetje afgelopen.

Klaas: Maar we hebben toch ook een paar mooie momentjes gezien!

Erik: De onvoorwaardelijke liefde van Bertie en Esther bedoel je? Wat een kermis en een sauna in Berlijn al niet qua ontdooien van mensen kan doen.

Klaas: Die zaten enorm na te gloeien in die aseksuele badjassen. Wat wil je ook als je ze met z’n tweeën in zo’n piepklein bedje legt. Schattig toch?

Erik: Zeer schattig, behalve die bruine bikini van Bertie dan. Ik was ontzettend fan van boer Theo, maar het houdt een beetje op met hem en z’n uitstel-koningin Nancy hoor. ‘We gane mekaar effies rustig leren kennen hier.’ Na twaalf weken.

Bij d’r kont

Klaas: Nou, ik vond het wel een hele verademing dat Theo eindelijk zijn kans greep. Die pakte Nancy echt vol bij d’r kont. En dan die blessure faken zodat zij zijn kuit ging masseren. Ouwe smeerpijp is het.

Erik: Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Gezellig. Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Gezellig. ,,We begrijpen elkaar nog niet.” Ja. Wel gezellig aldoor, toch? Ja. Da’s ook Theo!

Klaas: Maar zag je dat Nancy ineens aansloeg toen ze doorhad dat Theo ook een beetje klaar was met haar gemiemel?

Erik: Ik vond het bij geile Geert en Hetty de lieve heks nogal een gemiemel. Geert raakt in een onzekerheidsdepressie. En hij noemt zijn stoot ‘die nieuwe’, terwijl hij met haar praat!

Hou je poten thuis

Klaas: Hij is verschrikkelijk. Hetty is er ook klaar mee. Letterlijke quote: “Hij zoekt me constant op.” En dat was niet positief bedoeld. Man, hou een keer je poten thuis!

Erik: Super! Lekker! Maar het wordt niet zo super en lekker. Bij Tom ook niet trouwens. Die ‘moet nog wat verliefder worden’. Foute boel. Jammer voor Rimke hoor.

Klaas: Hij houdt het alleen nog even vol omdat de cameraploeg nog met ze meeloopt. Volgens mij hebben ze wel seks gehad, trouwens. Die sfeer in dat hotelkamertje, ja, daar was wat gebeurd.

Erik: Ik dacht dat de meeste horizontale boerengezelligheid bij Jan en Rianne in Dublin is geweest. Kat in het bakkie die twee, de bruiloftszaal kan worden gehuurd.

Mijuschka

Klaas: Ja, die zijn helemaal versmolten. Alleen met de kindernamen wordt het nog een probleempje. Tussen Charlotte Sophie en Mijuschka gaapt nogal een kloof. Zie je trouwens dat Jan het kicken vindt dat Rianne 2 meter 48 is?

Erik: Tot nu toe had Jan inderdaad alleen schapen met een nummer. En ja, die enorme lengte vindt hij kicken. Dan pakt hij wat water en gooit hij het anderhalve meter omhoog. Dat is lachen en dan noemen ze elkaar donderstralen. Welke koppels zijn er volgende week in de slotuitzending nog koppel, deskundige Klaas?

Gillend weghollen

Klaas: Jan en Rianne, lijkt me duidelijk. Ik vrees dat dat het wel is. Theo heeft er straks ook geen zin meer in. Rimke ziet haar liefde niet beantwoord. Hetty is gillend de bloemkolen ontvlucht. En Bertie keert, vrees ik, terug naar haar koude, wegwerkersjas dragende zelf. Einde verhaal. Verdomd weinig liefde, Erik. Mooier kan ik het niet maken.

Erik: Ja. Ja. Ja. Wat ongezellig, Klaas. Ja. Ja. Ja. Ongezellig. Ja. Ja. Ja. En helemaal niet super en lekker.

Weddenschap

Klaas: Dat vinden Erik en Klaas niet leuk.

Erik: Tot volgende week dan maar. Ik zet toch ook in op Bertie en Esther. Wedden voor een boerenkooltje?

Klaas: Deal.

Lees ook: BZV-koffieautomaat, deel 8.

Lees ook: BZV-koffieautomaat, deel 9.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.