Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 18 feb 2015

Hupsen voor 25.000 euro: finale Everybody Dance Now

Wie danst zich naar de hoofdprijs van 25.000 euro? Dat is de vraag die vrijdagavond op RTL 4 wordt beantwoord in de finale van Everybody Dance Now.

Nieuw in de finale is dat iedereen twee keer moet optreden. Naast een nieuwe performance laten de kandidaten hun auditiedans nog een keer, in aangepaste vorm, zien.

Sterren-choreograaf

Deze auditiedans wordt door de Amerikaanse danser en choreograaf Brian Friedman in een nieuw jasje gestoken. Friedman werkte onder andere met sterren als Michael Jackson en Celine Dion en maakte choreografieën voor veel Britney Spears, Beyoncé, Mariah Carey en N’Sync.

Lees ook: Chantal Janzen in tranen door finalisten.

Welke act de winst en dus 25.000 euro pakt, hangt af van stemmend Nederland en de juryleden Lieke van Lexmond, Jan Kooijman en Dan Karaty. De presentatie van de avond ligt in handen van Chantal Janzen.

Prins Beatrix

Naast het geldbedrag sleept de winnaar ook een optreden in de wacht op het Free To Movegala van het Prinses Beatrix Spierfonds. Dat is een voorstelling waar de crème de la crème van de danswereld optreedt en waar zeer bijzondere gasten aanwezig zijn. Zo was Prinses Beatrix er de afgelopen jaren telkens bij.

De laatste vier acts die zijn doorgedrongen tot de finale zijn:

AfroVibes

Een groepje van vier meisjes en drie jongens die Azonto dansen. De kinderen dansen Afrikaans omdat ze hier naar eigen zeggen hun energie in kwijt kunnen. Met hun vrolijke dans en kleurrijke uitstraling weten zij keer op keer op te vallen.

The Dutch Junior Dance Division

Een professionele klassiek geschoolde dansgroep uit Den Haag. Zij bestaan uit acht dansers met breed uiteenlopende achtergronden. Ze komen uit Zwitserland, Frankrijk, Nederland, België en Amerika. Met de echte dansindustrie in het vooruitzicht biedt deze tv-ervaring hen een goed podium.

Carlos en Mirella

Dit duo heeft elkaar ontmoet op een cruiseschip waar de Braziliaanse Carlos als tangoleraar werkte en Mirella op vakantie was met haar familie. Het was liefde op het eerste gezicht. Na twee jaar intensief contact is Carlos nu definitief naar Nederland verhuisd. Hun salsadans en hun passie voor dansen én elkaar heeft vaak een betoverend effect, zo vindt de jury.

Kenzo en Shay

Twee goede vrienden en zeer gepassioneerde en professionele dansers die ook leven van de dans. Ze vliegen de hele wereld over om te jureren bij battles, workshops te geven en choreo’s te maken. Shay is heel mellow en Kenzo is superenergiek, wat er voor zorgt dat ze elkaar in hun dans precies goed aanvullen.

De finale begint vrijdag om 20.30 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Hupsen voor 25.000 euro: finale Everybody Dance Now
Sluiten