Chantal Janzen geraakt door huilende finalisten

11 april 2013 om 06:40 door Marjolein de Wit
Chantal Janzen geraakt door huilende finalisten

Afgaande op de jury wordt het morgen een zinderende finale van Everybody Dance Now. “De groepen zijn zo divers”, vertelt jurylid Jan Kooijman enthousiast. Samen met Lieke van Lexmond en Dan Karaty beoordeelt hij de optredens van de vooral jonge deelnemers. “Ik ben onder de indruk hoe wij als klein land groot kunnen zijn in dansen.”

In het dansprogramma moeten acht finalisten strijden om de hoofdprijs van 25.000 euro. Zo geeft Yvonne een paaldansact, breakdanst de twaalfjarige Justen Beer als een klein aapje en lijkt Elastic Double net een robot door de mechanische bewegingen. “Gelukkig bepaalt het publiek wie wint, want wij komen er niet uit”, zegt Lieke. “Het gevaar is wel dat de underdog dan wint omdat mensen die zielig vinden.” Dan Karaty vult aan: “Door de diversiteit is het moeilijk om te zeggen wie beter is, dus we letten vooral op degene die het best entertaint en verrast. Maar we zijn vooral nieuwsgierig naar Justens optreden.”

Ook presentatrice Chantal Janzen is omver geblazen door de jonge acrobaat. “En niet omdat hij toevallig uit mijn woonplaats komt! Ik vind Noa en Indy ook van het scherm spatten door hun sterkte uitstraling.” Deze meiden zijn amper tien jaar en staan nu al als echte artiesten op het podium. “Kinderen krijgen steeds meer durf”, verklaart Chantal. Lieke vindt het mooi dat Everybody Dance Now juist voor de jeugd toegankelijk is. “Ze bewijzen dat jongeren nu al aan de top kunnen staan.”

Al heel wat deelnemers zijn in voorgaande shows afgevallen. Dat raakt Chantal. Het liefst heeft ze alle deelnemers in de finale staan. “Vreselijk om die huilende kinderen te zien. Als je afvalt is het meteen klaar. Ik had daar nooit mee om kunnen gaan toen ik zo jong was.” De presentatrice moet opletten dat ze zich niet focust op de danstechnieken van de deelnemers. “Omdat ik ook dans, krijg ik algauw dat etiket. Ik weet hoe hard werken het is.”

Hoewel Dan Karaty en Jan in So You Think You Can Dance fijn samenwerkten met Euvgenia Parakhina, zijn ze dolblij met Lieke als jurylid in Everybody Dance Now. Dat is te merken, want het drietal ligt continu scheef van het lachen. “Lieke en Euvgenia zijn tweelingzussen!” grapt Jan. “Ik sms Lieke elke week hoe gek ik op haar ben.”

Terug naar de finale van morgen. Krijgen we nog een kleine verrassing, van bijvoorbeeld Dan Karaty die we nog nooit hebben zien dansen? “Nee!” roept de jury in koor. “Hoewel ik Lieke wel eens de salsa wil zien dansen. Na drie borrels moet dat lukken”, lacht Jan. Ook Chantal houdt het bij presenteren. “Ik dans nu weinig door de musical Hij Gelooft in Mij . Dus beter van niet, tenzij je mij in een rolstoel wilt hebben.”


Everybody Dance Now, morgenavond 20.30 uur, RTL 4

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d