Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 9 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Grammy Tiësto, John Legend sms’te meteen

,,Super, ongelooflijk.” Het waren de eerste woorden van dj Tiësto nadat bekend was dat hij zondagnacht een Grammy had gewonnen.

De Brabander sleepte ‘de belangrijkste muziekprijs ter wereld’ in de wacht met zijn remix van John Legends hit All Of Me. Tijs Verwest, zoals Tiësto in werkelijkheid heet, won de prestigieuze prijs in de categorie Best Remix Recording.

Beelen

,,Het nummer is spontaan op een verjaardag ontstaan”, zei Tiësto gistermorgen in het radioprogramma van Giel Beelen. ,,John Legend heeft hem toen gehoord enne, nu heb ik een Grammy.” De dj vertelde blij dat Legend een van de eersten was die hem per sms feliciteerde met zijn prijs.

Sam Smith

De Britse zanger Sam Smith was met vier Awards de winnaar van het jaar. Hij kreeg Grammy’s voor beste lied (Stay With Me), opname, vocal album en nieuwkomer.

Morning Phase van Beck is gekozen tot het album van het jaar. Pharrell Williams werd onderscheiden voor zijn wereldhit Happy (best pop solo performance). In 2011 wonnen zelfs twee Nederlanders: Afrojack en het Metropole Orkest.

I am so happy and proud to win a #Grammy! Thank y’all for the support all these years! #TiestoAtTheGrammysWithAGrammy pic.twitter.com/g5no6sHyVD

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.