Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 25 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Anouk vestigt record met zesde keer Pinkpop

Anouk staat in juni op Pinkpop, zo liet de organisatie gisteren aan Metro weten. Dat is voor de zesde keer, waarmee de Haagse zangeres Krezip, Faithless en Muse – ieder vijf keer het Pinkpop-affiche – haar hielen laat zien.

De eerste keer

De eerste keer Anouk in Landgraaf staat in het geheugen gegrift. In 1998, een half jaar eerder was ze doorgebroken met ‘Nobody’s Wife, mocht ze meteen op het hoofdpodium aantreden en kreeg ze vanuit het publiek een paar eieren naar haar hoofd gegooid. Zonder met haar ogen te knipperen trok ze haar besmeurde shirt uit om verder te spelen in een rode bh. Ook in 2001, 2003, 2009 en 2012 stond Anouk op Pinkpop.

Pinkpopzaterdag

Pinkpop wordt dit jaar op 12, 13 en 14 juni gehouden. Anouk staat op zaterdag de 13e in de vroege avond op Mainstage geprogrammeerd, waar Robbie Williams de dag mag afsluiten. Eerder maakte de organisatie bekend dat ook Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams, Rise Against, Slash feat. Miles Kennedy & The Conspirators, Kovacs, Dotan, Oscar And The Wolf, John Coffey en Jick Munro & The Amazing Laserbeams op Pinkpop staan.

Win kaarten!

Woensdagochtend wordt tijdens de traditionele Pinkpop-perspresentatie in Paradiso een groot deel van de rest van het programma bekendgemaakt. De voorverkoop begint zaterdag. Metro heeft echter al voor die tijd 10×2 weekendkaarten klaar liggen. Ga daarvoor naar www.metronieuws.nl/prijsvragen en wie weet lees je vrijdag om 15.00 uur op deze site of je een van de gelukkigen bent.

Lees ook: Anouk op Haags festival

Lees ook: Vrienden van Amstel al geslaagd na een noot Anouk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Anouk vestigt record met zesde keer Pinkpop
Sluiten