Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Yolanthe Sneijder Cabau in de ijzige kou

Ex-topsporters als Tonny de Jong, Hein Vergeer, John de Wolf en zeilmeisje Laura Dekker beginnen vanavond (RTL 5) aan het survivalprogramma Expeditie Poolcirkel. Op IJsland worden zij bijgestaan door presentatrice Yolanthe Sneijder Cabau.

Terug als presentatrice. Hoe kwam RTL bij jou?

Ik heb me de afgelopen twee jaar gefocust op acteren in films en series. Het was een bewuste keuze, want acteren dat doe ik het aller-, allerliefste. Maar ik werd benaderd door RTL. Ik heb eerlijk gezegd dat ik blij word van acteren en dat het dan een avontuurlijk en voor mij uitdagend programma zou moeten zijn.

Nou, een uitdaging in de vrieskou…

Ja, ik werd gebeld met: wat dacht je van Expeditie Poolcirkel? Dat bevatte alles waar ik om gevraagd had. Een uitdaging, een avontuur en je komt op een stukkie grond waar je anders nooit zult zijn.

Hoe koud was het?

Héél erg koud. Ik heb in de ijzige regen gestaan, in de vrieskou… Maar die extreme kou besef je pas wanneer je het echt koud hebt. Op een gegeven moment waren mijn knieën bevroren, dat heb ik nooit eerder gevoeld. Het was een wonder dat ik nog kon staan. Ik heb er geen seconde gedacht: ‘wáárom heb ik dit gedaan?’. Geweldig juist om eens mee te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=3SWRHlLWLdc

Hoe was het met de ex-topsporters?

Leuk! Vooral met de twee voetballers, John de Wolf en Glenn Helder. Die zijn echt Peppie en Kokkie samen.

Smaakt het naar meer?

Er is al een gesprek geweest voor een tweede reeks. Dat zou leuk zijn, want tot nu toe heeft telkens iemand anders het programma gepresenteerd. Ik sta er voor open.

Lees ook: Yolanthe was verdrietig om kritiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.