Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 20 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Vier redenen om naar de film Homies te gaan

Filmrecensie: Homies. * Regie: Jon Karthaus. * Met: Robert de Hoog, Gijs Naber, Manuel Broekman, Tibor Lukács, Charlie-Chan Dagelet. * Genre: ‘Keiharde komedie’. * Beoordeling: 3 uit 5.

1

Om het dappere regiedebuut van Jon Karthaus te zien. Had geen werk meer en besloot: ik ga een eigen filmscript schrijven en ik zal hem regisseren en uitbrengen ook. Met acteur Robert de Hoog pende hij zich aan de Amerikaanse westkust suf en binnen een jaar is Homies in de bioscoop. Da’s knap.

2

Voor het dwaze verhaal dat met de seconde ongeloofwaardiger wordt. Dat stoort niet, maar is juist vermakelijk. Beter helemaal over de top, dan er tegenaan schurken. Vier homies (een neuroot, een oud-militair, een laconiek feestbeest en Timo die wat van zijn leven wil maken (ooit), maar zich continu in de nesten werkt) krijgen op een bizarre manier 22 kilo coke in handen. Ze moeten dat binnen een week verkopen, anders maakt de Russische maffia hen af. Timo is ondertussen ook nog gedumpt en wil zijn vriendin terugwinnen. Voor wie er niet tegen kan: je moet wel even door de eerste twintig minuten heen die vooral bestaan uit vertelstem, scene, vertelstem, scene (en dat nog 483 keer).

3

Omdat Robert de Hoog met z’n kenmerkende kop weer fijn spel laat zien, Charlie-Chan Dagelet als Timo’s vriendin eindelijk kan laten gelden en dat prima doet en vooral Gijs Naber weer in topvorm is. En dat is hij al tijdenlang (hij pakte onlangs al een Gouden Kalf en een Musical Award). In Homies is hij de neuroot. Of hij nou zijn wenkbrauwen optrekt of een lilliputter voor iets anders aan ziet, dat neurotische gaat hem behoorlijk goed af.

4

Omdat je zin hebt om onderuit gezakt te gaan zitten lachen. Zoals gezegd: Homies is vermakelijk. Niet veel meer dan dat, maar je laten vermaken terwijl je onderuit gezakt in de bioscoopstoel zit: niks mis mee. Ondertussen fladderen allemaal bekende namen voorbij. Van Victoria Koblenko als koelkast-Russin, tot Hans Kesting (rechercheur) en Jenniffer Hoffman (incassodame).

Homies draait vanaf donderdag in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier redenen om naar de film Homies te gaan
Sluiten