Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Data 20e Amsterdam Dance Event bekend

De twintigste editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) wordt gehouden van woensdag 14 tot en met zondag 18 oktober. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

Tijdens de jubileumeditie van het internationaal bekende dancefestival wordt een recordaantal van 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Vorig jaar trok het vijfdaagse festijn ruim 350.000 liefhebbers naar Amsterdam.

Grootste clubfestival

Met optredens van ruim 2200 artiesten op meer dan 85 locaties is ADE het grootste clubfestival voor elektronische muziek ter wereld.

Organisator Buma Cultuur belooft een aantal speciale evenementen om de verjaardag van ADE te vieren. Na de 19e editie sprak directeur Richard Zijlma de wens uit zijn feest meer naar de openbare ruimte in te stad te willen brengen. Een straatparade staat hoog op zijn verlanglijstje.

Heibel

Zijlma zal sowieso hopen op een feestelijker editie dan de vorige. Na drugsgebruik overleden in oktober twee mannen en een vrouw. Dat aantal zorgde voor veel heibel, ook in de politiek. Burgemeester Eberhard van der Laan meldde echter vertrouwen in de organisatie te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.