Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 19 jan 2015 / 19:20 uur

Boer Geert: een graaier of gewoon ‘n geinponem

Hij wordt inmiddels meer besproken dan knappe Tom. Boer Geert is in het huidige Boer Zoekt Vrouwseizoen de man waar iedereen wel wat van vindt.

Hij lacht niet eens als een boer die kiespijn heeft. Nee, boer Geert (65) uit Groningen schatert op zondagavond Boer Zoekt Vrouwuitzendingen lang. Bijna 4 miljoen Nederlanders zagen groente- en fruitkweker Geert zondagavond hikkend ‘proeven van de vrouwtjes’ tijdens een dagdate. Grijnzend riep de geinponem vorige week vol enthousiasme al ‘wat benne ze toch gek met me hè?’ Hij grijpt zijn mogelijke toekomstdames met een brede smile vast; komende zondag – zo bleek uit de trailer – gebeurt dat al achter de slaapkamerdeur van de Groninger boerderij.

Boeren blijheid

Veel Nederlanders hebben het niet op zó veel boeren blijheid, zo blijkt uit koffieautomatengesprekken. Ook bij Metro, waar zelfbenoemde Boer Zoekt Vrouwdeskundigen op zondag een uur na de uitzending op metronieuws.nl hun ‘koffieautomatengesprek’ al online hebben staan (we vinden boer Geert een wat al te enthousiaste graaier, die snuffelt en knijpt). Op Metro’s Facebook regent het daarover meningen. Lezers zijn het met de BZV-deskundigen eens, of totaal niet. Inmiddels reageren zij ook volop op elkaar.

Lees ook: Metro’s Boer Zoekt Vrouwdeskundigen 1

Lees ook: Metro’s Boer Zoekt Vrouwdeskundigen 2

,,Ongelooflijk, wat is die Geert druk" en ,,beetje erg druk! Naar mannetje", vinden respectievelijk Astrid Roetskooren en Hermie Staakman ook. Bewoordingen die bij andere BZV-kijkers in het verkeerde keelgat schieten. ,,Mijn God, wat wordt er toch naar geoordeeld over die man", stelt Jacqueline Joosten. ,,Oordelen over mensen op sociale media vind ik beangstigend." Marry Ann le Feber: ,,Wat jammer dat we weer klaar staan met ons oordeel. Misschien is hij erg verlegen of nerveus."

Spontaniteit

Anna Oppedijk is eerder fan: ,,Ik vind het een hele leuke man om naar te kijken! Heerlijk positief en dat drukke… je kunt het ook zien als spontaniteit en iemand die zichzelf is en zichzelf durft te uiten. Mooie eigenschappen." Ineke Oosterhof: ,,Geert is eng en handtastelijk."

Het is duidelijk, ook al meldt Mieke Wilbrink dat er een knop op je tv zit om hem uit te zetten zodat je je niet hoeft te irriteren, boer Geert is nog lang niet van de koffieautomaat af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boer Geert: een graaier of gewoon ‘n geinponem
Sluiten