Ebru Umar
Ebru Umar Columnisten 26 feb 2019 / 05:00 uur

Mona of de moordende moslim

Opeens zijn ze overal: Europese meisjes die afreisden naar ‘het kalifaat’ en nu terug willen omdat er geen hagelslag en pampers te koop zijn. En omdat het allemaal een beetje tegenvalt natuurlijk.

Ook de mannen die niet dood zijn, willen terug. Het is hier toch net iets prettiger om als crimineel te leven dan daar. En toch reisden deze Europese mannen uit om moordenaartje te spelen in den vreemde. Op de meest sadistische manier vermoordden ze Europeanen, Amerikanen, Koerden en nog veel meer moslims van allerlei nationaliteiten. Enkel en alleen omdat de uitgereisde mannen genoegdoening haalden uit mensen levend verbranden, levend verdrinken, de keel doorsnijden, van daken afgooien en dat allemaal naast de meest voor de hand liggende manier: kogels op ze afvuren. Want tja, Allah wil dat allemaal. Het hiernamaals wacht, dood aan de ongelovige, mishandeling van de vrouw en geef de sadist in je alle ruimte. Het kan allemaal, in het kalifaat van Islamitische Staat.

En dan nu terug willen.

Waar de gemiddelde Europeaan allang weet dat wij hun terugkeer niet willen, is het de wetgeving die onze politici ‘ja maar moeilijk lastig wetgeving deradicalisering’ steunt. Hoeveel van die moordenaars anoniem terug zijn, weet niemand. Je scheert je baard af, pakt de boot en landt in Italië, Spanje of Frankrijk. Zonder paspoort. En loopt een beetje door. Met terrorisme-ervaring en bloed aan de handen, gewoon terug bij ons in de straat.

Mag je deze mannen vergelijken met SS’ers die in koelen bloede mensen doodschoten? Waar SS’ers de dans ontsprongen door naar Zuid-Amerika af te reizen, eisen de IS’ers terugkeer naar huis en haard. De waanzin is dat daar nog over gesproken wordt ook. Het zijn moordenaars die dáár gemoord hebben, waarom zouden we die als buurman moeten tolereren?

De vraag is of deze discussie beter uitkomt met de verkiezingen in maart dan de discussie over een wederom liegende politicus. Want liegen is wat Mona Keijzer gedaan heeft. Beweren dat de energierekening niet duurder zou worden. Beweren dat ze echt niet wist gerekend te hebben met verouderde cijfers. Als liegen de tweede natuur wordt van politici, helpen excuses op geen enkele wijze. Alleen Nederlandse expats die al jaren elders leven, hebben nog vertrouwen in wat ons regeert. Wij verdienen politici die ons beschermen, of het nou voor een stijgende energierekening of terugkerende jihadisten is. Wij verdienen politici die staan voor het Nederlandse volk, die de belangen behartigen van die 80 procent van de Nederlanders met een modaal salaris van 36.000 euro en die geconfronteerd worden met stijgende leeflasten en afnemende zekerheden. Maar zolang alleen VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en SP-kiezers gaan stemmen op 20 maart, weet je één ding zeker: die nieuwe buurman kan zomaar een gerepatrieerde IS strijder zijn mét huursubsidie zodat hij zijn energie rekening wél kan betalen. En de hagelslag en pampers voor zijn vrouwelijke slaaf óók.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mona of de moordende moslim
Sluiten