Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 25 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Almeloërs kokhalzen door extreem meurende mestlucht

In de Almelose wijk Rumerslanden hing maandagavond zo’n penetrante lucht dat meerdere bewoners die de wanhoop nabij waren het alarmnummer belden. De stank was volgens hen zo extreem dat zelfs het sluiten van ramen en deuren geen uitkomst bood.

Vermoed werd dat het om een gaslucht ging, dit was echter niet het geval; Meststoffen bleken de boosdoener te zijn. Eenmaal met spoed op de plaats destinkt aangekomen, konden de politie en de brandweer ook weinig doen aan de overlast, zo meldt RTV Oost.

Walmelo

De stank was naar verluidt zo overweldigend dat het zelfs in de woningen te ruiken viel. Hierbij moesten meerdere buurtbewoners kokhalzen. Het is niet ongewoon dat boeren in deze tijd van het jaar bezig zijn om hun land klaar te maken voor de lente. Hierbij wordt wel vaker mest gebruikt, toch lijkt de stank dit keer wel heel extreem te zijn.

Hoewel het gissen is waar de putlucht exact vandaan komt, lijkt een combinatie van verschillende meststoffen de boosdoener te zijn. Ook een tweede melding van een gaslucht even verderop bleek geen gas maar gier te zijn.

De hulpdiensten zijn onverrichter zaken teruggekeerd. Het is niet bekend hoe lang de stank in de Twentse wijk blijft hangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.