Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 10 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Militiecommandant: IS is bang voor meisjes

IS-strijders hebben genoeg te vrezen: verschillende landen voeren luchtaanvallen uit in gebieden waar IS opereert en Anonymous probeert de groep online aan te pakken. Maar de strijders zijn pas echt ‘bang voor meisjes’ en vrezen oog in oog te komen staan met vrouwelijke soldaten. Dat heeft een Koerdische militiecommandant gezegd. Dat meldt The Daily Mail.

https://twitter.com/AlaattinDembir/status/674836188532883456

Hemel

Volgens Ben Wedeman (21) zijn IS-strijders ervan overtuigd dat ze niet naar de hemel gaan als ze worden gedood door een vrouw.

De Women’s Protection Unit (YPJ) is een volledig vrouwelijke tak van het Koerdische People’s Protection Units (YPG), die in de Koerdische gebieden in Irak en Syrië strijdt tegen IS.

Wedeman stelt dat de strijders het werkelijk in hun broek doen voor vrouwelijke soldaten. “Ze geloven dat als iemand van Daesh wordt gedood door een meisje, een Koerdisch meisje, dat ze niet naar de hemel gaan. Ze doen het in hun broek voor meisjes.”

Vrouwen

YPG heeft ongeveer 50.000 strijders waarvan zo’n twintig procent vrouw is. De eenheid speelt een belangrijke rol in de bestrijding van IS in Syrië en Irak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.