Job Halkes
Job Halkes Binnenland 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Coolsingel gaat voor 60 miljoen euro op de schop

De Coolsingel krijgt definitief een make-over. De gemeenteraad van Rotterdam stemde donderdag in met de 60 miljoen kostende verbouwing van de bekendste straat van de stad. Met de metamorfose krijgt de Coolsingel ‘internationale allure’.

Oorspronkelijk was er voor het plan 47 miljoen euro begroot, maar door tegenvallers met onder meer de grond en de tramrails komt er nog eens 11 miljoen bij. Met name de oppositiepartijen sputterden tegen. Ze vinden het veel geld en zien liever dat het bedrag bijvoorbeeld naar armoede zou gaan. Door te kiezen voor een goedkopere steen had het bedrag nog wel wat omlaag gekund, maar dat was tegen het zere been van de coalitiepartijen. „Als je het doet, moet je het goed doen”, aldus raadslid Joost van Rij van Leefbaar Rotterdam. „We hebben gezien hoe mooi het Stationsplein is geworden en daar is iedereen trots op. Dat verdient de Coolsingel ook.”

De VVD was kritisch en vond 60 miljoen nogal veel om ‘de stoep te verbreden’. „Er zijn andere plekken in de stad die echt aandacht nodig hebben. Dit is een paradepaardje van het college geworden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.