Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 19 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Oproep voor spreekbeurt van Guusje gaat viral

De kracht van social media is groot, dat heeft Guusje uit Amersfoort maar weer eens bewezen. De leerlinge uit groep 7A van De Malelande houdt vrijdag een spreekbeurt over dit onderwerp. Om de kracht van social media te onderzoeken, zette ze donderdag een bericht op de Facebookpagina van de school met het verzoek of iedereen het wilde delen. Met succes: het bericht is inmiddels meer dan 175.000 keer gedeeld.

Het bericht heeft bijna alle hoeken van de wereld bereikt . Uit de reacties blijkt dat het bericht is gelezen in Schotland, Noorwegen, de VS, Zuid-Afrika, Thailand en Australië.

https://www.facebook.com/&/posts/1024249544316779

Zo komt er bijvoorbeeld een reactie van Renate Advocaat uit het dorpje Hanover in het midden van Zuid-Afrika, voorzien van een korte geografische beschrijving van dat gebied. Renate wenst Guusje, net als veel anderen, succes met haar spreekbeurt.

Gezeur

Veel mensen reageren positief op het idee van Guusje voor haar spreekbeurt, maar er zijn natuurlijk altijd mensen met commentaar. Linda Verberk reageert: „Je hebt nu ook meteen geleerd dat veel mensen op social media aardig en enthousiast zijn, maar dat er ook altijd zeurende mensen bijzitten, die graag commentaar geven op mensen die ze helemaal niet kennen, omdat dat achter hun pc nu eenmaal makkelijker is dan recht in iemands gezicht en zo. Let er maar niet op, want alle andere berichten zijn hartstikke leuk!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.