Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 20 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Extraverte personen seksen vaker, introverte beter

Een extraverte persoonlijkheid hebben, is goed voor het vervullen van je libido. Uit Duits onderzoek is gebleken dat iemand met een extraverte persoonlijkheid twee keer zo vaak seks heeft als een introvert iemand, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Gemiddeld delen extraverte personen zo’n 7,5 keer per maand de lakens, tegenover 3,1 voor de wat introvertere personen. Maar de introverten onder ons hoeven niet lang te treuren, want ze schijnen wel betere minnaars te zijn.

Voortdurend oogcontact

Op een conferentie in Vancouver, waar de resultaten gepresenteerd werden, verklaart persoonlijkheidspsycholoog Bryan Little de verschillen. Volgens hem maken extraverte personen voortdurend oogcontact, staan ze dichter bij hun gesprekspartners en gaan ze veel gemakkelijker contacten van intieme aard aan.

Daartegenover staan dus introverte personen. Zij hebben vaak een stuk meer tijd nodig om een band te smeden met een persoon en daarom duurt het langer voordat ze seks hebben. Mede hierdoor spelen zij wel beter in op de seksuele behoeftes van hun partner en worden zij als de betere minnaar beschouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.