Eindelijk geen zwarte Piet meer

soraya1201 24 okt 2016

Het heeft lang geduurd, maar vanaf vandaag hoeft niemand zich meer druk te maken over Zwarte Piet. De overheid deed dat toch al niet, want zoiets moet het volk bepalen. Dat gaat via evolutionaire weg, dus bepalen de media dat voor ons. Er waren immers wel 20 mensen te vinden die fanatiek tegen zijn. En niet een beetje fanatiek, maar zwarte-pet-fanatiek. Bijna-Bekende-Nederlanders geven graag in krant of roddelblad hun bijna-eigen-mening over onderwerpen waar ze bijna verstand van hebben. Dat is zelfs voldoende om politica te worden. Ook de kinderombudsman wijdde er een gesprekje aan met een bijna willekeurig groepje en heeft sindsdien ook een mening. En ik heb een donker gekleurde kennis, dus moet ik wel tegen alle gekleurde Pieten zijn, ook al heeft die kennis daar geen enkel probleem mee. Die woont hier te lang, dus die mening kun je niet serieus nemen. De meningen zijn daarmee weloverwogen bepaald. U snapt dat dit alles uitermate politiek correct is.
De supermarkten hadden Zwarte Piet al verbannen, want die zitten immers met Amerikaanse aandeelhouders. En als Amerikanen een ding niet kunnen, dan is het zich voorstellen dat andere culturen andere gewoontes hebben. Daarbij weten ze dat Nederlanders de pietloze pepernoten niet boycotten als de prijs laag genoeg is.
Dus gaan we over tot de orde van de dag. Pieten zullen wellicht herkenbare acteurs zijn, maar zorg maar dat je kinderen op tijd naar bed gaan, dan zien ze die niet. En als ze er een zien, dan zeg je maar dat je kind niet goed wijs is. Op scholen zullen alle Pieten herkenbaar zijn. Dan vertel je toch dat Sinterklaas ze aan drugs zet, zodat ze niet meer weten wie ze zijn. Misschien kunnen ze wat Syrische vluchtelingen gebruiken. Het is heel aannemelijk dat die na 6 december het land uitgezet worden. Dat geeft de verhalen toch wat meer spanning en sensatie, het past in de tijd en dat is wat kleine kinderen willen.
Nu moet alleen het verhaal van de heilige Nicolaas nog aangepast worden. Een uitdaging voor elke schrijver. In Mira hadden ze geen schoorstenen en in Spanje ook niet. Dan zijn het natuurlijk blanke matrozen die de kolen in de stoomboot moesten scheppen. Mannen die onder erbarmelijke omstandigheden hun werk deden, maar geen vrijgekochte slaaf waren. En douchen doen ze niet, want een beetje blanke is liever vies. Je kinderen zien gelijk wat er gebeurt als je je niet doucht. Vervang Zwarte Piet door vieze Piet en de liedjes kloppen ook weer. Mooi die evolutie.