Fascistische Erdoğan dictatuur

[email protected] 13 mrt 2017

Waarom zou je deze man meer macht toewensen?

Ik begrijp sommige (Neder)Turken (beter gezegd: de overduidelijke meerderheid van de Turken) gewoon niet. Ik wil ze begrijpen, heb ze proberen te begrijpen…maar noppes. Ben daar waarschijnlijk niet Turks genoeg voor ofzo.

Gelachen heb ik, toen ik las dat deze man de grondwet wilt wijzigen om zichzelf meer macht toe te eigenen. Macht te kort zeker? Na alles wat ie heeft geflikt.
Is het dus normaal om tijdens demonstraties, deze demonstranten te bekogelen met waterkanonnen en traangas? Turkije noemt zichzelf toch een democratie? Waar is de vrijheid van vergadering en betoging dan? Nou ja.. die hebben ze toch nooit gekend.
Er is nogal veel ophef geweest over het komen van Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Maar uiteindelijk kan ik goed begrijpen waarom ze deze man geweigerd hebben. Zou Erdoğan het dan wel goed vinden wanneer Wilders in Ankara zijn speeches komt houden?

Deze regering van Erdoğan heeft na die zogenaamde ‘couppoging’ meer dan 38.000 onschuldige gearresteerd en een stuk of 150.000 (als het er niet meer zijn) rechters, journalisten, militairen, (politie)agenten, docenten, rechters en andere ambtenaren zomaar ontslagen. Gewoon zomaar, omdat het kan. Blijkt voor Erdoğan heel normaal te zijn.

Hebben jullie wel door dat je deze man daadwerkelijk meer macht gaat geven, door ‘ja’ op het referendum te stemmen? Hebben jullie dan werkelijk niet door dat deze man de dictator gaat uithangen, want je geeft hem tenslotte meer macht? Dan moet er niet achteraf worden gejankt, dat hij enorme paleizen met luxe buffetten voor zichzelf laat bouwen.
Deze man wenst alles te krijgen van andere landen, krijgt hij dit niet dan beginnen de dreigementjes weer hoor. De slogan van Erdoğan is dan ook: ‘’je bent voor ons, of je bent tegen ons’’. Andere keus heb je niet. Hij wilt het liefst alles uit de weg gaan. Met het uitschakelen van kritische pers denkt hij dat het wel even goed gaat komen, omdat er dan niet meer negatief gesproken zou worden.

Ik ben zelf Nederlander, met Turkse ouders. Je hoeft echt niet achter alles te staan wat ‘jouw gemeenschap, jouw bevolking, jouw mensen’ ook doen of vinden.
Je mag best een eigen mening hebben, maar niet van Erdoğan. Dus stem nee, of beter: helemaal niet! Hiermee ontken ik niet dat hij ook veel goeds heeft gedaan, alleen moet men ook onder ogen zien dat hij zelf de ‘leider’ uithangt. Of zoals hij het zelf noemt: de fascist.