Roken op eigen terrein wordt verboden

Joyce de Volder 28 sep 2015

Al even is er commotie rondom het rokersbeleid. Wel of niet roken op terrassen? Het binnen roken in cafés of andere gelegenheden is ondertussen al verboden. Nu komt er weer een nieuwe vraag bij. Mogen we roken op ons eigen balkon, of in onze eigen tuin? De antirokers willen een rechtszaak aanspannen, maar heeft dit zin?

Het is inmiddels al wel duidelijk dat de anti rokersgroep geïrriteerd is door de rokers. Ze vinden dat het roken overlast en stank geeft. De vraag of we nog mogen we roken in cafés is al door ze gewonnen. Het antwoord is dus nee, maar nu willen ze een nieuwe rechtszaak aanspannen. Het roken op uw eigen balkon of in uw eigen achtertuin moet volgens de anti rokersgroep verboden worden.

De anti rokersgroep vindt dat het roken op een balkon erg veel overlast geeft. Ze vinden het verschrikkelijk dat er een rooklucht over hun balkon komt, maar waar mogen we dan nog wel roken? Er komt steeds meer een beeld naar voor dat de anti rokersgroep het roken compleet wil stoppen. De rokers voelen zich daardoor gediscrimineerd. Zij worden immers overal weggejaagd of krijgen commentaar.

Clean Air Nederland schat dat ze nog een kans hebben om de rechtszaak te winnen, ondanks dat de wet dat je mag doen in je huis wat je wil goed is geregeld. Clean Air Nederland geeft als argument dat je ook niet om drie uur ‘s nachts harde muziek gaat draaien, maar kan je muziek met roken vergelijken?

Ondanks dat er misschien meer mensen tegen zijn is in Duitsland een vergelijkbare rechtszaak gewonnen en is in Engeland het roken met kinderen in een auto ook verboden. We kunnen dus weer wachten op een nieuwe oorlog tussen de rokers, de niet rokers die wel voor de vrijheid van rokers zijn en de anti rokersgroep.