Zomertijd of wintertijd?

IW 24 apr 2017

Beste Helga van Leur,
Mijn biologische klok is volledig van slag, de zomertijd heeft weer plaats gemaakt voor de wintertijd. De wolken lijken grijzer, de wind lijkt kouder, regen bestaat uit hagelstenen en de vrieskou is weer terug.
Ik wil het liefst weer winterkleding kopen, hoe dikker hoe beter. Truien, dikke vesten, alles wat maar warm is. Mijn nieuwe witte sneakers kijken me al een paar weken smachtend aan om aangetrokken te worden. Nog nooit zo snel schoenen gekocht. Volgend jaar toch maar weer langer twijfelen, dat past bij me en is blijkbaar beter voor het weer. De kaarsjes en de paaseitjes staan gezellig naast elkaar op de tafel alsof Kerst en Pasen samen vielen dit jaar. De bomen lijken hard hun best te moeten doen om groen te worden. De bloemknoppen zijn dood gevroren of willen minimaal weer terug in hun knop. De koeien, die een paar weken terug zo vrolijk dartelend de wei in sprongen lijken weer snel terug te willen naar de stal. Rillend staan ze met hun kont in de koude wind, de poten in het half bevroren gras dat moeite heeft om te groeien. De vogels die op het punt staan om maar weer terug te vliegen naar het zuiden en angstvallig nog even hun best doen om hun eieren warm te houden.
Mijn zonnebrand creme staat onaangeroerd te wachten in de badkamer. Mijn opgedane wintervetjes willen me nog niet echt loslaten en de verwarming draait overuren. De bushokjes voelen koud en op de stations voel ik een kille tocht .
Of wil ik zelf te snel? Gewoon omdat het me te lang duurt, omdat ik zonder jas de deur uit wil lopen, de warme voorjaarszon op m’n gezicht wil voelen. Dromend over witte zandkorrels en een zacht zwoel briesje van zee.
Wég winter…het is tijd voor heel veel warmte, zon en blije mensen.
April, kom uit die identiteitscrisis en zet mijn biologische klok weer gelijk. Het is Lente !!!
Helga…help Nederland april door !!!