Een beetje meer lef

Harrie Schröder 12 jan 2017

De steden en dorpen in Nederland hebben een uitstraling van , tja van wat?

Wie wel eens met de trein gaat weet er alles en niets van te vertellen .Bij het naderen van het treinstation is de saaiheid al van verre waar te nemen.
Als je niet beter weet kon het wel elke plaats in Nederland zijn, de grote steden uitgezonderd maar voor de rest één grote troosteloze aanblik.
Het ontbreekt de wethouders in deze plaatsen duidelijk aan creativiteit en lef om hun stad toch een beetje meer te promoten en herkenbaarder te maken. Er worden wel de zogeheten kunstwerken geplaatst bij nieuwe openbare gebouwen maar waar sommige “kunstwerken” duidelijk behoefte hebben aan een uitleg zodat men weet voor wat of waar het voor staat.

En naar verloop van tijd vergroeid het zich met de rest van het groen of wordt het verplaatst naar de afdeling gemeentewerken waar op het laatst niemand meer weet wat men er mee moet doen.
Bij het naderen van de binnenstad van mijn woonplaats viel het wel heel erg op: het plein voor ons gemeentehuis was toch wel heel kaal en leeg met de Kerstdagen. Er was geen kerstverlichting aangebracht , er was niets gewoonweg leeg. Het had de uitstraling van een biljartbal en dat voor een middelgrote stad.
Er moet toch ergens wel een wethouder te vinden zijn die ook wel eens op vakantie is geweest in het buitenland en daar heeft gezien hoe het ook zou kunnen zijn.
Er zou op dat plein bijvoorbeeld een fontein geplaats kunnen worden met een groot object ernaast enz,
Steden moeten volgens mij iets van herkenning hebben, de Dam in Amsterdam, de pier in Scheveningen om maar iets op te noemen ,maar ook het kunstwerk op de rotonde als je Nijmegen nadert vanaf Arnhem.
Het hoeft niet geldverslindend en zwaar te drukken op het budget van een gemeente als men maar creatief durft te zijn en een beetje lef heeft om jouw woonplaats op de kaart te zetten.
De winkeliers hebben het al moeilijk genoeg met het internetshoppen en juist dan moet men als gemeente de steden meer aantrekkelijker en gezelliger maken voor het publiek.
Dus mijn oproep aan gemeentebestuurders luidt dan ook; laat zien aan reizigers en andere bezoekers van jouw stad waar ze zijn.