Erik Jonk
Erik Jonk Opinie 31 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Nederland wint het Songfestival

Beste AVROTROS, we hebben een winnaar! Let op mijn woorden: Nederland gaat het Songfestival 2016 winnen, 41 jaar na onze laatste klinkende zege van Teach-In met Ding-a-dong. Het liedje is namelijk vroeger uitgebracht dan de oorspronkelijk bedachte datum 2 maart en het heet Perfect World.

Douwe Bob

‘Maar hé Jonk, mallerd, dat zong Maan in The Voice of Holland. Douwe Bob wordt naar Stockholm gestuurd.’ Ja mensen, dat weet ik. Maar vrijdagavond hoorde ik Maans Perfect World en dat is nou eindelijk ‘ons’ perfecte Songfestivalliedje. Douwe Bob dient zich per direct terug te trekken (mag in 2017) en zijn plek af te staan aan ons aller Maantje.

Of dat reglementair zomaar is toegestaan, hoor ik U meteen al denken. Geen zak mee te maken, alles voor de winst. We smachten nu al zo lang en kunnen zonder Oranje op het EK voetbal wel een massaal gevierd feest gebruiken.

Maan tijdens de finale. Foto: ANP / Remko de Waal 

Waarom we gaan winnen?

  1. Maan is een prima naam om op het aller-, -aller, allerbelangrijkste evenement van het jaar te verschijnen. Zelfs elke Sloveen en Cyprioot zal snel begrijpen dat er een moon staat te stralen.
  2. Hardwell heeft het liedje gemaakt, toch de nummer 1 dj van de wereld in 2013 en 2014 (en nu nummer 2) en bekend bij iedereen. Met Perfect World heeft hij een puntenpakker in de lijn van Euphoria gemaakt (2012).
  3.  Perfect World was het afgelopen weekend niet uit het hoofd van ondergetekende te rammen en dat hoort bij een Songfestivalwinnaar (ik kan me alleen Moltiva van de Servische Šerifović uit 2007 niet meer herinneren).
  4. Een winnaarstekst gaat over mooie dingen als een betere wereld. ‘Raise your arm en take my hand and follow me to a place that we should have, in a perfect world’ uit de mond van Maan is een geheide douze pointstekst. Waarvan akte.

Maan weet het

Beste AVROTROS, stellen jullie iedereen op de hoogte? Of laat maar, ik bel Cornald Maas en Jan Smit zelf wel. Maan weet het al. Mijn collega Constance heeft het haar zondag tijdens een interview even medegedeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=0xzvhKRpXZ4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.