Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 1 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Ze schieten elkaar in Amsterdam maar lekker kapot’

Amsterdam werd gisteren binnen 12 uur drie keer opgeschrikt door rondvliegende kogels. ,,Prima, gaat lekker daar", vinden velen.

Het is flink raak in Amsterdam de laatste tijd, als het om schietpartijen en fatale afrekeningen gaat. Maar drie schotincidenten binnen 12 uur is zelfs voor de hoofdstad veel.

Zaterdag, 22.00 uur. In de Bijlmer klinken schoten in de buurt van flat Kikkenstein. De politie vindt wel kogelhulzen, maar geen gewonden of verdachten. Tot het ter perse gaan van deze krant blijft dit een zaak met geknal, maar zonder namen en rugnummers.

Wild-west

Zondag, 04.30 uur. Schietpartij twee vindt plaats in Nieuw-Sloten in Amsterdam-West. Een arrestatieteam rijdt een auto klem. Een agent schiet vervolgens een man uit die auto neer. De politie meldt dat het slachtoffer, dat naar het ziekenhuis werd gebracht, is achtervolgd in verband met ‘een lopend onderzoek’.

Zondag, 09.15 uur. Nu is het raak in Amsterdam-Oost. In de Molukkenstraat wordt bij Ultimate Fitness Amsterdam een man neergeschoten. Getuigen zien de ene na de andere politieauto en meerdere ambulances de wijk binnen ‘vliegen’. Eén persoon raakt gewond: een 26-jarige Amsterdammer die een bekende is van de politie. Hij heeft rugletsel. Na de derde schietpartij meldt de politie dat de afzonderlijke incidenten niets met elkaar te maken hebben.

Lees ook: Drie keer raak in een nacht.

Of er veel angst onder de inwoners is nu zij in een stad wonen met zoveel geweld op straat, het lijkt er niet echt op als je de meningen op internet volgt. Althans, het wordt niet gezegd. Wel zijn er, vooral op Metro’s Facebook, talloze reacties van mensen die het prima vinden dat ‘men elkaar in de hoofdstad afmaakt’.

De volgende

,,Laat die criminelen elkaar lekker neerknallen. Scheelt tijd en geld", vindt Miranda Roelofs nog in redelijk nette bewoordingen." ,,Ruimt mooi op zo. Laat ze elkaar maar afmaken", zegt Bianca Timmerman. ,,Op naar de volgende", voorspelt Kees Moerland. Of Hans Verweijs: ,,Dat ze mekaar maar lekker kapot schieten daar." Tristan van Oosten heeft een voorstel: ,,Kunnen we dit niet subsidiëren? Zo lang ze elkaar opruimen…" ,,Flink doorgaan, misschien wordt Amsterdam dan weer een leuke stad", is een aanmoediging van Stephan van der Kamp.

Christiaan van de Velde ziet het, naar een liedje van Drukwerk, wat anders: ,,Hey Amsterdam, ze zeggen dat je bent veranderd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.