Redactie Metro
Redactie Metro Winacties 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Maak kans op een vliegreis en dan: vijf tips voor Barcelona

Zin in een trip naar Barcelona? Dan is dit je kans om een vliegreis naar de Spaanse kustplaats te winnen.

Vliegmaatschappij LEVEL kondigde onlangs, toen het voor het eerst op de Vakantiebeurs aanwezig was, een nieuw zomerschema 2020 aan met zeven routes vanaf Schiphol. LEVEL vliegt vanaf Amsterdam naar Londen-Luton (14x per week), Rome (13x), Barcelona (7x), Wenen (7x), Milaan (7x), Lissabon (6x) en Fuerteventura (1x). De handbagage is daarbij tot 10 kilo gratis. In een serie krijg je tips voor de steden die je met LEVEL kunt bezoeken en ook maak je telkens kans op een vliegreis ernaartoe (zie het invulformulier onderaan). Deze keer: vijf tips voor als je in Barcelona bent.

1 Kunst in de open lucht

Hoewel Barcelona een schat aan kunstgalerijen en musea heeft, hoef je geen cent te betalen om van Spaanse creativiteit te genieten. Kunst vind je namelijk overal in de buitenlucht. Bezoek Passeig de Gràcia bijvoorbeeld, voor moderne architectuur. Ook een goeie is The World Begins With Every Kiss van Joan Fontcuberta, een mozaïek van een gigantische kus, samengesteld uit vierduizend kleine foto’s. Die zijn gemaakt door inwoners van de stad.

Maak kans op een vliegreis en dan: vijf tips voor Barcelona
Foto: Unsplash / Vitor Monteiro

2 Op de fiets

Mooie plekken ontdekken en vooral de minder bekende? Dan is Steel Donkey Bike Tours een tip. Je stapt lekker op de fiets en wijkt, onder leiding van een deskundige lokale gids, af van de routes die iedereen al volgt.

3 Lokale lekkernij

Het is even wandelen vanuit het stadscentrum, maar als je Comaxurros bereikt dan heb je ook wat. Hier vind je de echte churros, het befaamde gefrituurde deeg. In Barcelona hebben ze eigenzinnige smaken als passievrucht, pistache en Iberico-ham.

Maak kans op een vliegreis en dan: vijf tips voor Barcelona

4 De heupen los

Bij Barcelona hoort de flamengo. Ga bijvoorbeeld naar Tablao Cordobés en de Ramblas. Bestel een tinto de verano (rode wijn met bitter lemon of een andere frisdrank) en geniet van dansers met castagnetten die zingen, stampen en klappen. Je dansschoenen meenemen is toegestaan…

5 Uitzicht

Voor het beste uitzicht van de stad bezoek je het park Túro de la Peira. Allerlei paden kronkelen een heuvel op. Vervolgens wordt je klim beloond met een 360 graden-uitzicht.

Winactie

De winactie is inmiddels gesloten. De winnaar: Britt Gouw uit Brunssum.

In samenwerking met LEVEL

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Maak kans op een vliegreis en dan: vijf tips voor Barcelona
Sluiten