START

Likeability of 6

Netwerken: zorg dat je die gunfactor krijgt

Foto van 'Constance van Amstel'

15 NOV 2017

Waar de een al klotsende oksels krijgt bij het idee, kan de ander kan er geen genoeg van krijgen: netwerken. Bijna een kwart van de gevonden banen kwam in 2016 via eigen netwerk binnen. Vier netwerkpro’s over do’s en don’ts van netwerken.

„Een paar weken geleden zag ik op een netwerkborrel een man met een enorme stapel visitekaartjes. Hij stelde zich aan iedereen voor, gaf hen een kaartje en verwachtte vervolgens dat iedereen hem ging bellen. Nou, dat gebeurde dus niet”, vertelt trainer in communicatievaardigheden Johan van Tiel uit Emmen. Johan, zelf een geboren netwerker, zag meteen wat er mis ging: de man was teveel bezig met zichzelf en vergat daardoor interesse te tonen in de ander. „Bij goed netwerken komen twee dingen kijken, namelijk jezelf verkopen én interesse tonen in de ander. Leer de ander kennen, stel vragen. En dat werkt: 80 procent van de zakelijke beslissingen wordt genomen op basis van niet-zakelijke overwegingen. Zorg dat je die gunfactor krijgt, dan komt de rest vanzelf wel.”

Johan van Tiel

De man met de kaartjes komt PR-dame Jennifer Delano uit Hoofddorp bekend voor. Zij maakte in het begin van haar carrière dezelfde fout. „Dan kwam ik ergens, pakte overal kaartjes mee en liet die van mij achter zonder dat iemand vervolgens wist wie ik was. Dat werkte natuurlijk niet.” Inmiddels heeft Jennifer, die MKB’ers helpt hun zichtbaarheid te vergroten, een heel andere aanpak als het om netwerken gaat. „Mijn motto is: laat mensen altijd beter achter dan hoe je ze hebt gevonden. Daarnaast zorg ik dat ik ambassadeurs heb; mensen die mij en mijn werk goed kennen en mijn naam kunnen noemen bij anderen.”

Jennifer Delano / foto: Bibi Veth

Netwerktrainer Aramik Garabidian, net als Delano uit Hoofddorp, gaat sowieso zonder kaartjes op pad. Hij netwerkt het liefst online via LinkedIn. „Ik heb niet eens visitekaartjes! Als ik iemand spreek, dan luister ik vooral goed naar wat hij te vertellen heeft en voeg ik hem meteen toe op LinkedIn. Daarna is het zaak om op te vallen tussen alle andere spam, mail en advertenties die jouw contact ziet online.” Iedere dag maakt Aramik tijd vrij om zijn online netwerk bij te houden. ,,Ik schrijf iedere week een relevant artikel op Linkedin en deel dagelijks tips om mijn netwerk te helpen. Ook tag ik mijn connecties bij andere artikelen waar zij iets aan hebben. Mijn 60-minuten-template gebruik ik iedere dag. Netwerken is net werken.”

Aramik Garabidian

Het bedrijf van Chanel Lodik heet ’de marketingvrouw’ en dat is niet voor niks: ze netwerkt al sinds het begin van haar hbo-opleiding Communicatie. „Als student ging ik al vaak naar seminars en bijeenkomsten. Die werden steevast afgesloten met de netwerkborrel, voor een student natuurlijk heel erg spannend. Ik had mezelf daarom een doel gesteld: altijd minstens één nieuw contact opdoen voor je naar huis gaat.” Inmiddels is Chanel twee jaar klaar met haar opleiding, maar plukt ze nog steeds de vruchten van haar netwerkskills als student: „Ik krijg veel nieuwe klanten binnen via mijn netwerk, maar ik zet het ook actief in om anderen te helpen. Netwerken doe je dan ook absoluut niet alleen voor jezelf.”

Chanel Lodik / foto: Brenly Oliander

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


likelove
user_547131fde8aa6dc282bfcc6423b09371e3dedcf9_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

100+

Likeability of 5

Ben jij 'zeer onaantrekkelijk'? Dan verdien je veel!

Is 'erg onaantrekkelijk' zijn goed voor de portemonnee? ©Wikimedia Commons

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Dat het leven makkelijker is wanneer je je uiterlijk mee hebt is niet echt een geheim. Vele onderzoeken hebben al laten zien dat een goed uiterlijk een positief effect heeft op je gezondheid, intelligentie en interactie met andere mensen. Fysiek aantrekkelijk zijn levert geld op; deze groep heeft meer zelfvertrouwen, sociale skills en wordt door werkgevers als competenter gezien. En dit vertaalt zich naar hogere lonen.

Goed dan nu het nieuws; een studie die werd gepubliceerd in Journal of Business and Psychology, laat zien dat mensen die het juist tegenovergestelde zijn van 'zeer aantrekkelijk' ook significant meer verdienen dan mensen met een gemiddeld uiterlijk, aldus de The Independent.

Vijf aantrekkelijkheidsniveau's

Aan het onderzoek van de London School of Economics en de Universiteit van Massachusetts in Boston deden 20.000 jonge Amerikanen mee. Zij werden geïnterviewd over hun fysieke verschijning en hun uiterlijk werd door een computer gemeten op een schaal van 'zeer onaantrekkelijk' tot 'zeer aantrekkelijk'. De studie begon toen de deelnemers 16 jaar oud waren en eindigde toen zij 29 jaar werden. In de jaren werden zij driemaal 'gekeurd'.

Tot voorheen werd ervan uit gegaan dat er zoiets bestaat als een 'lelijkheidsstraf' als je kijkt naar het ontvangen loon. Dit is echter niet zo eenvoudig. Wanneer andere eigenschappen zoals gezondheid en intelligentie werden meegenomen, kwam naar voren dat mensen die nauwkeurig werken, extravert zijn en weinig neurotische trekken hebben, significant meer verdienen dan anderen.

Kandidaten die werden geclassificeerd als 'zeer onaantrekkelijk' verdienden een stuk meer meer dan kandidaten die slechts 'onaantrekkelijk' waren. En dit was meestal ook het geval als de 'zeer onaantrekkelijke' groep werd vergeleken met mensen met een 'gemiddeld' of 'aantrekkelijk' uiterlijk. De groep die als 'zeer aantrekkelijk' werd gezien, verdiende nog steeds het meeste.

Focus

Alex Fradera stelt dat de persoonseigenschap 'openheid van een karakter' van negatieve invloed is op het salaris. Meer open en extravertere persoonlijkheden komen vaker voor bij mensen die aantrekkelijk zijn in deze dataset, normaal gesproken zou dit juist bevordelijk moeten werken voor het bedrag op de loonstrook.

„Het kan zo zijn dat dit verband tussen openheid en aantrekkelijkheid een indicatie is dat mensen uit de 'zeer onaantrekkelijke' groep juist enorm toegewijd zijn in een specifiek vakgebied of onderwerp. Vanwege het feit dat ze zich beter afsluiten en minder reageren op afleidingen, zouden ze een voorsprong kunnen krijgen binnen een beroepsgroep. Hierdoor zijn er weinig mensen met dit kennis- en ervaringsniveau, waardoor ze meer uitbetaald krijgen. We weten al dat openheid een negatieve correlatie heeft met passie of lef, dus dit soort conclusies zijn aannemelijk.

In vorige studies werd nooit onderscheid gemaakt tussen 'onaantrekkelijke' mensen en 'hele onaantrekkelijke' mensen, vandaar dat deze nieuwe conclusies nooit eerder boven tafel gekomen zijn. Door alle onaantrekkelijke mensen namelijk te clusteren als een groep, verdienen ze inderdaad minder dan aantrekkelijkere personen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


like
user_4499a203f59eae168f44d582b36535645b1b3349_avatar

Views

68

Dit bedrijf geeft elke twee weken een vrijdag vrij

Foto: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

20 APR 2018

We lezen het steeds vaker: bedrijven die werknemers zelf hun uren laten bepalen of dagen vrij geven. Vijf dagen per week van negen tot vijf op kantoor zitten lijkt niet meer van deze tijd. Adviesbureau Edo in het Engelse Bristol is het hier volledig mee eens en geeft haar werknemers elke twee weken een vrijdag vrij.

Wilde je deze vrijdag even langswippen voor advies? Dat kan nog steeds. Het bedrijf heeft de werkzaamheden zo ingericht dat werknemers eens in de twee weken gewoon een dagje extra vrij kunnen nemen. Het resultaat? Blije en gemotiveerde werknemers.

Claire Moyne, HR-manager bij het bedrijf, vierde haar eerste vrije vrijdag vorige week in het zwembad.

En volgens Moyne kan dat ook prima, want er wordt nu niet ineens tien dagen werk in negen dagen gepropt. Zij zegt tegen Metro UK dat de vrije tijd bijdraagt aan een meer betrokken en productiever team. „We zijn ontzettend blij dat we het Edo-team een betere balans kunnen bieden tussen werk en vrije tijd met de introductie van deze negen dagen werken in twee weken."

In het nieuwe systeem hebben alle werknemers een 'buddy'. Iemand met wie je binnen het bedrijf een team vormt. Met deze persoon maak je een schema wie welke vrijdag vrij neemt, zodat het bedrijf toch open blijft maar de werknemers meer uren buiten het kantoor doorbrengen. Volgens teamleider Ady Harold helpt de extra dag om maandag weer vol goede moed aan de slag te gaan.

Zweedse Fika

In Zweden gaan ze misschien nog wel een stapje verder. Daar is het heel normaal om elke werkdag een momentje te nemen om even niks te doen, schrijft NRC. Dat moment noemen ze de 'Fika'. Om tien uur 's ochtends en drie uur 's middags hoef je niet aan te kloppen op een Zweeds kantoor, de kans is dan namelijk groot dat niemand je helpt.

Op die tijdstippen laten de werknemers de boel even lekker de boel en drinken ze koffie of kletsen ze erop los. Het klinkt als een doodgewone koffiepauze, maar dat is het niet. Tijdens de Fika mag je namelijk niet over werk praten. Alleen lichte onderwerpen worden besproken.

Deze Fika wordt gebruikt om de werknemers de rest van de dag productiever te laten zijn, maar eigenlijk ontbreekt tot nu toe wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat we ook echt productiever worden van zo'n moment van ontspanning. Maar zolang werknemers met meer plezier werken, zien wij dat als een plus!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

500+

Even niksen op het werk is helemaal geen slecht idee

Even niksen op het werk is helemaal geen slecht idee

Even niksen op het werk is helemaal geen slecht idee. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'metronieuws'

19 APR 2018

Wie te lang doorwerkt, put zijn brein uit en wordt minder productief. Even lekker niks doen op je werk is daarom helemaal geen slecht idee, vinden ze in Zweden. Daarom hebben ze daar tweemaal per dag ‘Fika’. Een kleine pauze om onder het genot van een kopje koffie even bij te kletsen.

Het verschil

'Maar dat doe je toch ook gewoon tijdens de lunch?', denk je misschien. Toch zit er wel degelijk een verschil in. Tijdens Fika laat je je werkplek daadwerkelijk achter voor een beetje gezelschap. Mensen van verschillende afdelingen komen samen, op deze manier komt bijvoorbeeld de directeur van het bedrijf in gesprek met de schoonmaker.

Daarnaast moeten de gespreksonderwerpen licht zijn. Op sommige werkplekken is er zelfs een verbod ingesteld op praten over het werk.

Nederland

In Nederland is een werkplek met een ingestelde Fika lastig te vinden, maar als je dit een goed concept vindt is het een idee om bij de IKEA in Delft te solliciteren. Daar hebben ze op vrijdagmiddag een pauze die ze Fika noemen. „Het moet wel ‘fika-met-een-reden’ zijn”, zegt managementassistent Heike Nulkes tegenover NRC. „We hebben het over vooraf bepaalde vraagstukken. Wat was jouw uitdaging deze week, bijvoorbeeld. Dat het echt over niks zou gaan, vind ik een beetje onzin.”

Toch is het niet praten over het werk is de kracht van Fika: het zijn juist de intellectuele rust en afleiding die ons energie en nieuwe ideeën geven.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Gemiddelde Facebookmedewerker verdient 193.000 euro

Zuckerberg werkt voor een symbolisch jaarsalaris van 1 dollar ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

18 APR 2018

Facebook mag dan de laatste tijd behoorlijk veel kritiek te verduren hebben, het personeel van de Amerikaanse sociale mediagigant zal echter een stuk minder te klagen hebben. Het bedrijf heeft naar buiten gebracht dat het gemiddelde loon van de werknemers meer dan 240.000 dollar is. Dit is omgerekend 193.000 euro.

CEO-to-worker pay ratio

Facebook staat bekend als een vrij royale werkgever. De cijfers over het loon van de personeel werden naar buiten gebracht in een persbericht. Hierin kwam de verhouding tussen het salaris van de CEO Mark Zuckerberg en de gemiddelde werknemer aan bod. Amerikaanse bedrijven zijn sinds de economische crisis in 2010 verplicht om jaarlijks hun CEO-to-worker pay ratio te publiceren. Zuckerberg verdient bijna 9 miljoen dollar (7,2 miljoen euro) per jaar, dit is inclusief bonussen. Hiermee verdient hij 37 keer meer dan de gemiddelde werknemer.

Zuckerberg verdient, naar Amerikaanse maatstaven, relatief weinig ten opzichte van zijn collega's. De uitschieter is het dieetbedrijf Weight Watchers, hier verdient een gemiddelde werknemer 5924 dollar (4785 euro) en de CEO Mindy Grossman iets meer dan 35 miljoen dollar (28,3 miljoen euro). Dit is dan 5900 keer meer dan haar gemiddelde collega. Softwarebedrijf Oracle Corp is juist het tegenovergestelde; hier verdient de directie 'slechts' negen keer meer dan het modale salaris.

Zuckerberg 'verdiende' bijna 9 miljoen per jaar in 2017, dit is echter allemaal opgegaan aan reizen (1,5 miljoen) en beveiliging (7,3 miljoen). Hiermee blijft een jaarsalaris over van 1 dollar, dat symbolisch van aard is. Zit Zuckerberg op zwart zaad dan? Nou nee, hij is groot aandeelhouder van het bedrijf dat hij zelf oprichtte en heeft een geschat vermogen van 67 miljard dollar. Dit vermogen is echter wel sterk afhankelijk van de wisselkoers van Facebook.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

600+

Likeability of 5

Jongeren laten veel geld liggen

Voor jongeren is het uitzoeken van geldzaken vaak te veel werk. /Colorbox

Foto van 'Constance van Amstel'

18 APR 2018

Als het aankomt op financiële zelfredzaamheid, dan hebben vooral jongeren nog veel te leren

Bijna de helft van de Nederlanders, 40 procent, heeft moeite met het op orde krijgen van de eigen administratie. De redenen daarvoor zijn de verschillende manieren waarop rekeningen binnenkomen - bijvoorbeeld digitaal of per post - en betaald worden - automatische incasso’s of niet. Dat concludeerde het Nibud na onderzoek. Vooral jongeren tussen de 18 en 35 jaar vormen een risicogroep. Zij hebben volgens het Nibud vaker geen duidelijk systeem voor hun administratie, zien belangrijke documenten in de e-mail over het hoofd, vergeten vaker welke abonnementen er nog lopen en staan vaker rood.

Geen weet van regelingen

Voor Paul Kuijpers van de start-up ByDeHand.com is dit geen verrassing. Eerder concludeerde hij hetzelfde als Nibud door voorgaande onderzoeken en onder meer cijfers van de ov-studentenboetes met elkaar te combineren. Soms laten jongeren duizenden euro’s per jaar liggen, zag hij. „Er zijn wat ons betreft drie redenen waarom jongeren hun administratie niet op orde hebben. Een is dat ze geen weet hebben van regelingen, waardoor ze zich misschien onnodig in de schulden steken. Twee is dat ze onvoldoende worden voorgelicht door ouders, school of andere instanties. Zeker met betrekking tot digitaal verkeer blijft daar veel liggen. En drie is omdat het complex en veel is om alles goed uit te zoeken en veel jongeren zoiets dan toch uitstellen of negeren.”

Ov-boetes

Dat het zo ver kan komen is volgens Kuijpers omdat de overheid het niet als haar kerntaak ziet om te voorkomen dat mensen zich in de schulden steken. Als voorbeeld noemt hij de boetes die studenten krijgen voor het te laat opzeggen van hun studenten-ov-kaart. „Als je als student niet meer studeert, maar je gebruikt je kaart nog wel, dan krijg je een boete. Je kan je afvragen waarom het stopzetten van de studenten- ov-kaart niet wordt geautomatiseerd, dus dat wanneer iemand niet meer studeert automatisch die kaart niet meer werkt. Volgens de overheid is dat te duur. Maar als je het geld dat binnenkomt met die boetes zou optellen, is dat toch een vrij groot bedrag.”

Regelen

Om jongeren een helpende hand te bieden, richtte Kuij-pers vorig jaar het platform ByDeHand.com op. Met het platform, voor jongeren gratis, wil hij het makkelijker maken om de financiële administratie op orde te brengen. „Als consument moet je steeds meer regelen. Wij bieden een plek waarop alles op een plek wordt bewaard. Je krijgt bij verschillende domeinen zoals werk, inkomen, studie, vervoer en vrije tijd suggesties en adviezen over wat er geregeld moet worden en hoe dat te doen. Tot slot ook tips over besparen. Jongeren laten gemiddeld 250 euro per jaar liggen en soms loopt dat op tot 3500 euro als jongeren ook de zorgtoeslag, huurtoeslag en belastingteruggaaf vergeten te regelen.”

LEES OOK


like
user_547131fde8aa6dc282bfcc6423b09371e3dedcf9_avatar

Views

300+

Van de beste werkgever kan iedereen iets leren

Van de beste werkgever kan iedereen iets leren

Foto van 'metronieuws'

16 APR 2018

Wie wil er niet werken bij de beste werkgever van Nederland? Ieder jaar zijn er diverse lijstjes met werkgevers die uitblinken. Dat ondernemers graag in zo'n ranglijst staan is niet zo gek, want er is krapte op de arbeidsmarkt en daarom moeten zij extra hun best doen om goede medewerkers aan te trekken. En werkzoekenden vinden de sfeer op kantoor en interessant werk zelfs nog iets belangrijker dan hun salaris. Maar wat maakt een goede werkgever dan een ‘beste werkgever’?

Zon? Neem lekker vrij

Softwarebedrijf TOPdesk uit Delft heeft inmiddels meer dan honderd recensies verzameld op beoordelingssite Glassdoor en die zijn veelal lovend. Het bedrijf scoort een 4,8 (maximumscore is 5) en kwam zo op de lijst van Best Beoordeelde Werkgevers 2018.

Het is een jong bedrijf, vertelt HR-adviseur Nienke van den Berg. „De gemiddelde leeftijd is 31.” Toen zij zelf zes jaar geleden begon bij TOPdesk, lag de gemiddelde leeftijd nog lager. Een goed teken. „Er is weinig verloop, mensen blijven lang hangen.”

Dat heeft meerdere oorzaken, waaronder het feit dat er veel aandacht is voor talentontwikkeling. Zo krijg je een 'strength test' die uitwijst waar je talent ligt en hoe je dat kunt inzetten. Verder kun je opleidingen volgen en zijn er coaches. Bovendien is het HR-beleid heel flexibel, vertelt Van den Berg. „Schijnt de zon en heb je het niet druk vandaag? Dan kun je gerust vrij nemen.”

Vrijheid en zelfstandigheid

Vrijheid en vertrouwen zijn belangrijk in het bedrijf. Ze vertelt dat ze daar ook op let bij sollicitanten: die moeten wel passen bij die cultuur. „De vrijheid kan ook een keerzijde hebben”, zegt ze. „We werken zonder functieomschrijvingen, je mag tafeltennissen wanneer je wilt en er zijn weinig kaders. Die zelfstandigheid zorgt voor een fijne cultuur en veel mogelijkheden, maar je moet er wel mee om kunnen gaan.”

Zelfs medewerkers die goed passen in het team hebben soms moeite met het gebrek aan structuur. Dat lees je ook terug in de anonieme reviews op Glassdoor. Zo schrijft iemand die vijf jaar in dienst is: „Op dit moment zijn er geen minpunten. Hooguit zou ik iets meer behoefte hebben aan kaders in mijn dagelijks werk.”

Van den Berg herkent het. „Soms is het lastig voor mensen om keuzes te maken. Dan proberen we te helpen: iedereen heeft een teamleider of een coach. Vrijheid is wat ons onderscheidt, al is het goed om als bedrijf ook bewust te zijn van moeilijkheden die het met zich meebrengt.”

Aandacht voor individu

Het softwarebedrijf is dus een van de beste werkgevers, maar dat betekent dus niet dat het ook de beste werkgever is voor iedere sollicitant. Het is belangrijk dat werkgever en werknemer een goede 'match' zijn. Dat is zo bij een mkb-bedrijf als TOPdesk, maar zeker ook bij grote bedrijven. Een paar grote organisaties in de ranglijst van Effectory en Intermediair zijn bijvoorbeeld samenwerkingsverband Noord-Nederland, gemeente Alphen aan den Rijn en bouwbedrijf Heembouw. Intermediair schrijft dat zij aandacht hebben voor talent, zorgen voor een goed instroomproces (zowel selectie als inwerken) en uitzoeken waar de kracht van medewerkers ligt. Voor dat laatste gebruiken ze ook allerlei tools, zoals StrengthsFinder, Profile Dynamics of Fitch.

Betuttelen

Guido Heezen van Effectory houdt zich al jaren bezig met dit thema en ziet veel goede en slechte voorbeelden. Wat zijn de grootste valkuilen voor een werkgever? „Vertrouwen in je medewerkers is het allerbelangrijkste”, zegt hij. „Dat betekent niet dat personeel zomaar alles mag doen. Je moet ze serieus nemen en zonder te betuttelen de vrijheid geven om iets moois te maken. Ik hoor nog veel werkgevers op een negatieve, afstandelijke manier praten over hun werknemers: ’ze snappen het niet’, ’ze missen de visie’. Als je zo denkt over je personeel, dan zit je al fout.”

Voordat je ergens solliciteert wil je natuurlijk weten of je met een goede werkgever te maken hebt, maar lang niet ieder bedrijf staat op zo'n ranglijst. Hoe kom je erachter of het bedrijf bij je past? Heezen: „Ga eens in gesprek met werknemers. Zo kom je erachter hoe de sfeer is in een bedrijf en hoe het zit met zaken als talentontwikkeling. Of zoek eens filmpjes van het bedrijf op YouTube. Let dan vooral op de manier waarop mensen zich gedragen: zijn ze zichzelf of spelen ze een rol? Dat zegt veel over de cultuur.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Laag- en hoogopgeleid? Niet bij uitzendbureau Timing

Laag- en hoogopgeleid? Niet bij uitzendbureau Timing

Het wordt tijd dat doe-werk meer waardering krijgt Foto: Pexels / Tranmautritam

Foto van 'Sofie Smulders'

11 APR 2018

Uitzendbureau Timing zal voortaan niet meer spreken over ‘laagopgeleide’ en ‘hoogopgeleide’ mensen. Hiervoor in de plaats komen de termen ’praktisch opgeleid’ en ‘theoretisch opgeleid’.

„Het past goed in de propositie die wij altijd al gevoerd hebben”, zegt commercieel directeur van Timing Paul Haarhuis. „We willen immers het zogenoemde ‘doe-werk’ meer glans geven. Wij hebben veel aanpakkers aan het werk, die belangrijk werk verrichten. Het gaat om mensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn als schoonmaker, inpakker, telefoniste, heftruckchauffeur, thuiszorgmedewerker of orderpicker.”

Stigmatisering

Marianne Zwagerman blies de discussie over stigmatisering van de term laagopgeleid vorige maand nieuw leven in. „Stop met mensen lageropgeleid noemen. Ze zijn praktisch opgeleid en dat is niet slechter dan theoretisch opgeleid”, zei Zwagerman tijdens de Leadership Experience in maart.

Overigens was Zwagerman niet de eerste die liet weten niet gediend te zijn van de termen ‘laagopgeleid’ en ‘hoogopgeleid’. Het was GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld die het onderwerp vorig jaar aansneed en voorstelde ze te veranderen in respectievelijk praktisch en theoretisch.

Signaal

Timing is een relatief groot uitzendbureau en geeft met deze keuze absoluut een signaal af. Ze hopen dat andere bedrijven zullen volgen, vertelt Haarhuis. „Het wordt tijd dat ‘doe-werk’ meer waardering krijgt. Doeners zijn juist heel belangrijk. Ze zijn de ruggengraat van onze economie. Het zijn mensen die doen!”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+