Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 12 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Bizarre burenruzie in Mr Frank Visser Doet Uitspraak: ‘Buurman bood mij seks aan’

Liever een goede buur dan een verre vriend, toch? Nou, voor sommige mensen is die ‘goede buur’ ook ver te zoeken. Of het nou een schutting is, buren die elkaars bloed wel kunnen drinken of geluidsoverlast, in Mr Frank Visser Doet Uitspraak zien kijkers de meest bizarre meldingen voorbijkomen. Zo ook gisteravond, toen een buurvrouw haar (getrouwde) buurman ervan beschuldigde seks met haar te willen.

We gaan deze aflevering naar Emmen, waar Selda naast Mick en Anne-Gerda en hun kinderen woont. Een schutting scheidt hun tuinen, maar Selda vertelt dat ze nauwelijks nog van haar tuin kan genieten, omdat de buurman de schutting vernield heeft. Haar buren betichten haar op hun beurt ervan dat ze bemoeizuchtig is en zich vooral bemoeit met de opvoeding van hun kinderen.

Heftige burenruzie

Viktor Brand, presentator van het programma, is op krukken onderweg naar de huizen van Selda en Mick en Anne-Gerda. Het duurt niet lang of de vijandigheid spat van het scherm af: Selda wil haar buren niet eens groeten. „Zij verdienen mijn begroeting niet”, vertrouwt ze de camera toe. Anne-Gerda zegt echter dat zij en haar man er best voor open staan om hun buurvrouw de hand te schudden. „Hoi”, zegt Mick nog wel, maar Selda schudt haar hoofd.

„Ik heb zoveel gekkigheid gehoord dat ik niet weet waar te beginnen”, zegt Brand. „Laten we met het makkelijkste beginnen: de schutting.” Volgens Selda hebben haar buren, en dan vooral buurman Mick, de schutting gesloopt. „Geboor, gezaag, van alles.” Mick: „Zit niet zo te liegen, Selda.” Anne-Gerda: „Het is niet waar.” Selda: „Het is wel waar. Elke keer zit je eraan te schudden en te boren en weet ik veel wat. Gedraag je als een man, schijnheilige.”

Volgens Mick is dat „bullshit Selda. Bull-fucking-shit Selda”. Je snapt: de sfeer is nou niet bepaald gezellig. „Jullie betichten elkaar van liegen, ik heb geen idee meer waar de waarheid ligt. Laten we gaan naar de geluidsoverlast”, probeert Brand het gesprek verder te loodsen. Maar het gaat van kwaad tot erger. Selda zegt namelijk dat ze vaak ruzie, geschreeuw en gehuil hoort. Zo stuurde ze haar buren eens een appje dat ze hun dochter om 3 uur ‘s nachts hoorde huilen. „Elk huisje heeft z’n kruisje, dat kan gebeuren”, reageert Anne-Gerda daarop, maar er komen bij haar ook tranen. Dat lijkt iets los te maken bij Selda: „Ja, ga maar weer huilen Anne-Gerda. Je doet toch niet anders dan alleen maar huilen.” Mick gooit er een ‘houd je bek’ in.

‘Erotisch voorstel’ van buurman aan buurvrouw

Goed, we zijn er nog niet, want dan is er ook nog het ‘erotische voorstel’ dat zou zijn gedaan door Mick. „Focus je op je eigen vrouw en laat de buurvrouwtjes met rust”, bijt Selda hem toe. „Hij is bij mij gekomen, heeft ie seks aangeboden met mij. Ik heb hem afgewezen. Als jij zo stoer bent”, richt ze zich tegen Mick, die in lachen uitbarst, „erken jij dat.” Mick tegen de camera’s: „Heb je gezien hoe ze eruitziet? Doe even normaal.” „Je komt niks tekort thuis”, reageert Anne-Gerda.

Er gaan nog heel wat ‘welles-nietes’-gesprekken voorbij, beschuldigingen heen en weer, totdat presentator Viktor er een eind aan breit. „Er is met deze twee buren geen land meer te bezeilen. De dingen die deze mensen tegen elkaar zeggen, gaan alle perken te buiten.” Dus komen er objectieve spelers in het spel: een schuttingexpert en een geluidsexpert.

Het oordeel in Mr Frank Visser Doet Uitspraak

Uiteindelijk, als Mr Frank Visser uitspraak doet, komt het verlossende antwoord. Over de schutting, die Selda in 2010 heeft geplaatst, zegt de expert dat hij ‘op’ is, zoals Mick en Anne-Gerda al zeiden. „De palen zijn sowieso heel erg dun, vergeleken met de planken die erop zitten”, legt ze uit. „Maar de palen zijn ook verrot.” Volgens de expert gaan zulke palen zo’n tien jaar mee, die van Selda staan er dus al zeker dertien jaar. Oordeel: het is niet gebleken dat Mick de schutting heeft vernield, wel is duidelijk dat die vervangen moet worden. De buren moeten samen de vervanging én het onderhoud betalen.

Ook de geluidsoverlast staat ter discussie. Anne-Gerda zingt namelijk, en Selda zegt dat het stel naar elkaar en naar hun kinderen schreeuwt. De geluidsexpert onderschrijft Selda’s ervaringen. „Veel geschreeuw, dagelijks meerdere keren”, begint hij. „Dat heb ik vastgesteld in de afgelopen 2,5 week dat ik al aan het meten was. Ook de muziek was hoorbaar. Je hoort de buren inderdaad schreeuwen, tegen de kinderen, of de kinderen schreeuwen zelf, maar ik kan daar geen decibelniveaus bij opnoemen.” Dat verklaart hij doordat Selda zelf ook niet ‘zacht’ is. „Veel rumoer in de woning.”

Over het geluidsoverlast oordeelt Mr Frank Visser dat er voldoende is gebleken dat vanuit het huis van Mick en Anne-Gerda de nodige overlast komt. „Het gaat daarbij meestal om gewone leefgeluiden, veroorzaakt door een groot gezin, in een gehorige woning. Die geluiden moeten buren nu eenmaal van elkaar dulden.” Er wordt dan ook geen ‘bevel’ gedaan voor een gedragswijziging, omdat Mick en Anne-Gerda aangaven al hulp te hebben gevraagd bij hun kinderen.

Hier kijk je een deel van Mr Frank Visser Doet Uitspraak terug:

Je kunt de volledige aflevering van Mr Frank Visser Doet uitspraak terugkijken via KIJK.

Hart van Winter Vol Liefde-kijkers breekt tijdens keuzemoment Guido: ‘Leukste vrouw van dit seizoen’

Heleen van Royen groot fan van luchtdrukvibrator, blijkt bij Op1, maar een psycholoog is kritisch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties