Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Noa Vahle en Suzanne Schulting krijgen de slappe lach in De Oranjewinter

Een goede vriend of vriendin interviewen voor televisie, dat kan soms een flinke uitdaging zijn. Dat bleek gisteravond wel in De Oranjewinter, toen Noa Vahle shorttrackster Suzanne Schulting interviewde over het zware jaar dat achter haar ligt. Hoewel het onderwerp serieus was, belandden de twee in de slappe lach.

In mei deed Schulting een stapje terug. De prestaties tijdens het WK Shorttrack in maart moesten uit haar tenen komen. „Ze zat er helemaal doorheen. Ze zei: ‘Ik ben leeg. Mijn lichaam kan niet meer’. Dat was eigenlijk voor het eerst in haar carrière”, licht Vahle vooraf toe, die afgelopen najaar nog de Televizier-ring Talent won.

Noa Vahle en Susanne Schulting in de slappe lach

Maar het interview begon niet meteen met een zware ondertoon. Sterker nog: de twee kwamen in eerste instantie niet eens tot een interview, omdat ze de slappe lach kregen. „Waarom dachten we dat dit een goed idee was?”, zegt Schulting lachend. „Als we er eenmaal inzitten”, reageert Vahle.

Wat later dan gepland beginnen ze aan het interview. „Oké, hoe is het met je?”, vraagt Vahle haar in een poging om het gesprek voort te zetten. Weer barst Schulting in lachen uit, om even later te reageren „ja, goed. Met jou? O, nee dat moet natuurlijk niet op tv.”

„Dit duurde twintig minuten”, blikt Vahle lachend terug in de studio van De Oranjewinter.

‘Soort liefdesverdriet’

Als de twee zich herpakt hebben, komen ze tot de kern. Want de stap terug ging niet vanzelf, legt Schulting uit. „Het is een soort liefdesverdriet. Dat klinkt gek, maar mijn grote liefde is naast Sam ook het schaatsen. Dat je dat opeens niet meer mag doen en er wordt gezegd: ‘Je mag nog maar drie keer in de week trainen’, terwijl je het heerlijk vindt om te trainen en je er elke dag in te verliezen. Als dat opeens niet meer mag, dat is gewoon heel erg moeilijk.”

Het plotselinge op de bank zitten, bracht vragen mee over haar identiteit. „Hoe gedraag je je als niet topsporter? Je moet je opeens gedragen als een normaal mens. Maar ik ben de afgelopen tien jaar alleen maar topsporter geweest. Dat is heel lastig.”

Inmiddels is ze op haar weg terug en gaat ze meedoen aan het WK in Ahoy. „Ik heb wel heel erg het gevoel dat ik goed kan presteren op het WK in Ahoy.” Haar grote doel? „Ik wil wel echt mee kunnen strijden in de A-finale en dan het liefst voor één kleur.” Goud.

Je kunt De Oranjewinter terugkijken via KIJK.

Bizarre burenruzie in Mr Frank Visser Doet Uitspraak: ‘Buurman bood mij seks aan’

Steeds meer gestolen huurauto’s doorverkocht door criminelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties