Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 12 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Hart van Winter Vol Liefde-kijkers breekt tijdens keuzemoment Guido: ‘Leukste vrouw van dit seizoen’

De liefde is mooi, maar kan soms ook flink pijn doen. Dat bleek gisteren in Winter Vol Liefde, het RTL-programma waarin Nederlanders die in een winters land wonen op zoek gaan naar de liefde. Het was bijltjesdag bij Guido, en de harten van kijkers breken voor de vrouw die hij niet koos.

Guido had in Zweden namelijk Esmeralda en Marja op bezoek en vond het nogal lastig tussen hen te kiezen. Hij verklapte ook dat hij met beiden had gezoend… Maar goed, het heet geen Driehoeksverhouding Vol Liefde, dus moet één vrouw het winterse oord verlaten.

Esmeralda moet Zweden verlaten

Uiteindelijk viel Guido’s definitieve keuze op Marja, die als één van de laatste vrouwen aankwam in zijn wildernispaleis. Maar kiezen voor de één, betekent afscheid nemen van de ander. En dat gebeurt wederom op ongemakkelijke wijze. Hij zit met Esmeralda bij een vuurtje – dat is in ieder geval wel gezellig – en zegt dat hij ‘s nachts veel heeft liggen denken „over het geheel”. „Dan is vandaag de dag dat alles op tafel moet.”

Guido: „En dan moet ik jou bekennen dat ik er toch over zit te denken om het met Marja te proberen. Dat is eigenlijk gewoon kut om het te moeten vertellen. Eigenlijk wel hè?”, vraagt hij zijn gesprekspartner, die vooral de kiezen op elkaar lijkt te klemmen, zich goed houdt, en knikt. Guido noemt nog dat hij Esmeralda ‘heel tof’ vindt en dat zijn keuze niet makkelijk was, maar toch op Marja is gevallen.

„Als het zo is, dan is het zo”, reageert Esmeralda. „Het moet van twee kanten komen.” „Ik hoop dat het no hard feelings is…”, zegt Guido nog. „Nee joh”, klinkt Esmeralda’s antwoord. De twee eindigen op goede voet, met een knuffel, en nog lovende woorden van Guido. „Lang geleden dat ik iemand zoals jij ontmoet heb. Heerlijk gestoord, op de juiste manier.”

Guido kies in Winter Vol Liefde voor Marja

Lange tijd was het voor Guido zelf dus ook niet helemaal duidelijk met wie hij zou eindigen. Esmeralda is bijvoorbeeld, volgens hem, „net zo’n zieke geest als ik”. Bij Marja miste hij humor. Tegenover de camera vertelde Marja nog wel een grapje, waardoor ze het zelf uitgiert: „In een restaurant deed ik een keer een mes aan m’n oor en zei ik ‘hallo?’ Toen zei ik tegen diegene naast mij: ‘Het is voor jou. Het is Lionel. Lionel Messi.’ Dat is een beetje mijn soort humor. Maar nu werkt het niet, want ik heb geen mes.”

Wie weet was dat nou net dé grap die Guido binnenhengelde. Tijdens het gesprek tussen hem en Esmeralda, geeft zij toe dat ze toch wel verrast is door zijn keuze. Guido: „Ik ben zelf ook wel een beetje verrast, maar het liep zoals het liep. Ik moet gewoon eerlijk zijn. Jij doet niks verkeerd, helemaal niet. Dit is dezelfde bullshit die je altijd krijgt te horen: ‘Het ligt niet aan jou’.”

Tegenover de camera vertelt Esmeralda dat ze het ‘niet zo heel leuk’ vindt. „Ik was hier toch en dacht van ‘nou…’ Ook met een reden natuurlijk. En ik krijg nu niet de kans dat verder te ontwikkelen.”

‘Heel Nederland wil haar een knuffel geven’

Alhoewel Esmeralda en Marja dus conculega’s zijn en de één er wel met Guido’s hart vandoor gaat en de ander niet, kunnen de twee ook goed met elkaar opschieten. Ze geven elkaar dan ook een dikke knuffel als ze elkaar zien na het beslissende moment.

Aan Marja vraagt Guido of zij niet een tijdje langer wil blijven. „Dan hebben we ook iets meer tijd om echt een beetje elkaar te leren kennen.”

Op sociale media stromen de steunreacties voor Esmeralda binnen. Kijkers van Winter Vol Liefde zeggen dat hun hart voor haar breekt, ‘heel Nederland haar wil knuffelen’ en dat ze ‘de leukste vrouw van het seizoen’ was.

Je kunt Winter Vol Liefde terugkijken via Videoland.

Eerste loonstrookje 2024: zoveel euro extra netto salaris krijg je

Opvoedvraag: ‘Is het een goed plan om als co-ouders samen op vakantie te gaan?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties