Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Gordon laat zich van zijn kwetsbare kant zien in Klassiekers met Kleinsma: ‘Ik durfde niet meer’

Gordon heeft zich gisteravond in het Omroep MAX-programma Klassiekers met Kleinsma van zijn kwetsbare kant laten zien. De presentator barstte na het zingen van een Zuid-Afrikaanse versie van de Jacques Brel-klassieker Ne Me Quitte Pas in tranen uit.

Het verraste Simone Kleinsma dat Gordon liefhebber is van Jacques Brel. „Dat was zo’n unieke man”, aldus Gordon. Naderhand verklaarde hij dat hij twijfelde of hij het nog wel kon.

‘Afscheid nemen van een periode’

Kleinsma vroeg vanwege Gordons liefde voor het lied of hij de Zuid-Afrikaanse versie live wil zingen. „Omdat je daar natuurlijk gewoond hebt. 27 jaar geloof ik.” Gordon vertelt dat hij net zijn huis daar heeft verkocht. „Dus het is best wel een soort van moeilijk iets. Afscheid nemen van een periode.” En of het dan extra speciaal is dat het in het Zuid-Afrikaans is? „Ja”, zegt Gordon. „Ik hou van het land.” Hij geeft aan dat het „best wel heftig” is om zoiets te zingen.

Nadat Gordon is uitgezongen, complimenteert presentatrice Simone Kleinsma hem. „Je kan het nog hoor”, geeft ze hem mee. Gordon zegt daarna dat hij „even” moest bijkomen, waarna de tranen kwamen en hij zich niet meer groot kon houden. „Dat mag hè, dat doet muziek met je”, zei Kleinsma terwijl ze de handen van Gordon beetpakt.

Gordon bij Klassiekers met Kleinsma

Het wordt stil in de studio na het optreden wanneer Kleinsma Gordon de ruimte geeft voor zijn emoties. Het moment wordt onderbroken door een vrouw in het publiek die roept: „Je bent een topper hoor.” Het publiek applaudisseert. „Hoor je dat?”

„Ik denk dat het ook is dat ik het bijna gewoon niet meer durfde. Zoveel negativiteit, weet je wel”, legt Gordon vervolgens uit. Kleinsma adviseert hem om de negativiteit achter zich te laten en noemt hem daarna „een geweldige zanger” en vroeg zich af waarom hij ooit stopte met zingen. „Ik was gewoon niet meer mezelf”, snikte Gordon. „Mijn stem deed het niet meer goed en ik kon niet meer bieden wat ik nu net aan de piano deed. Dat kon ik niet meer. Dat had met drank en drugs te maken en hele vervelende dingen. En daar heb ik voor gevochten en daar ben ik gelukkig uit.”

Kwaliteit leveren

Volgens hem moest hij kiezen tussen zijn zangcarrière, tv-carrière en zijn horecazaak. „Een van de drie moest het gewoon ontgelden. En ik dacht: waar kan ik geen kwaliteit meer leveren? En dat was dat.” Gordon stopte in 2016 tijdelijk met zingen maar kwam daar later op terug toen hij in 2020 een comebacksingle uitbracht.

Klassiekers met Kleinsma kun je terugkijken via NPO Start.

Acteur Kabouter Plop over anorexia van zijn dochter: ‘Je hebt het pas door als het te laat is’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.