Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 6 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Chateau Meiland: fikse zussenruzie veroorzaakt hoofdpijn bij de kijkers

De afgelopen tijd is er erg veel ophef rondom het pension Code Rosé in Chateau Meiland. De familie doet zijn best om alles rond te krijgen, maar het zit hier en daar niet altijd mee. Ze zijn in het reality-tv-programma nog volop bezig met verbouwen en gisteren stond een ruzie ‘op de planning’. En wel over een kraan in het nieuwe huis van oudere zus Montana. We weten dat de familie Meiland goede stembanden heeft, maar de kijkers kunnen het niet meer aanhoren. Het mag van hen wel een tandje minder.

Tijdens het schoonmaken van de badkamer stuit Maxime op iets verontrustends. Ze ziet water op de grond stromen en schreeuw meteen: „Lekkage!” Montana houdt het hoofd koel, omdat ze al wist waarom er water in de badkamer liep. „Wat loopt ze nou weer lekkage te lullen?”, reageert Montana in Chateau Meiland. Ze wijst naar de plek waar de afvoer hoort te zitten, maar die ziet er nog niet in. Maxime reageert geërgerd: „Hoe moet ik dat nou weten?” Moeder Erica kiest de kant van Maxime, omdat ze vindt dat Montana dat wel even had mogen zeggen. Maar dat was Montana in de drukte van het verbouwen even ontgaan. Het gesprek begint steeds meer verhit te worden, wanneer Maxime het water uit het meubel opnieuw in de wasbak wil gooien. „Niet daarin, dombo! In het bad”, zegt Erica.

Fikse zussenruzie in Chateau Meiland

Het is dus weer raak met het geschreeuw en geruzie in Chateau Meiland. Het blijkt dat het niet zo 1, 2, 3 is opgelost tussen de zussen. Er blijft nog een enige tijd een vervelend sfeertje hangen. Maxime vindt dat Montana het van tevoren had moeten zeggen, maar Montana vindt weer dat Maxime haar badkamermeubel heeft verpest. Hoewel de oudste Meiland-zus alle hulp kan gebruiken en ze er vaak ook erg dankbaar voor is, heeft ze er nu genoeg van. „Ik word zo niet goed van die mensen hier”, zegt ze. Deze houding schiet bij Maxime in het verkeerde keelgat. „Nu krijg ik weer de schuld. Nou, ze zoekt het maar uit. Ik ga hier ook niet meer naartoe”, zegt ze. Montana is blij als Martine, Erica en Maxime weg zijn uit haar huis.

De kijkers van Chateau Meiland hebben dit keer een aantal paracetamol naar binnen moeten werken door al het geschreeuw. Ze vinden dat het programma eerst veel leuker was dan nu. „Wat een stel schreeuwlelijkerds, ik moest zelfs het volume van mijn tv op 1 zetten”, wordt er getwitterd. Het is alleen maar verbouwen, zeuren, mopperen en schelden, vinden de kijkers. Het wordt maar eens tijd dat de familie Meiland in Chateau Meiland het over een andere boeg gooit dan alleen maar verbouwen. Wellicht zullen de kijkcijfers dan stijgen (gisteren keken 799.000 mensen).

Kijk hier de hele aflevering van Chateau Meiland.

De Spaarrekening van Merel (23): ‘Ik vind dat ik met mijn inkomen bijzonder veel kan sparen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.