Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 29 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Realityserie Ruud en Olcay krijgt geen tweede seizoen, Olcay haalt uit naar Youp van ‘t Hek

De realityserie over Ruud de Wild en Olcay Gulsen krijgt geen tweede seizoen, zo blijkt uit de aflevering van het programma die vanaf vanavond te zien is op NPO Plus. De twee hoofdpersonen melden in Ruud & Olcay zelf dat ze een strik om het programma binden. En Gulsen zet haar vraagtekens bij de serie, maar geeft ook Youp van ‘t Hek een veeg uit de pan.

„Ik had wel verwacht dat het heftig zou zijn, maar ik had niet verwacht dat er tafels en talkshows gevuld zouden zijn met mensen die er iets van gingen vinden”, zegt ze in de laatste aflevering. Zij heeft spijt dat zij heeft ingestemd met de serie: „Vooral omdat ik zie hoe erg het jou gekwetst heeft, het heeft je beschadigd.”

Olcay Gulsen haalt uit naar Youp van ‘t Hek

Een tijd terug wijdde Youp van ‘t Hek een column aan het bezoek van Gulsen en De Wild aan het aardbevingsgebied in Turkije. Zo schreef hij: „Een cameraploeg heeft toch geen vliegtuigstoelen in beslag genomen waar eigenlijk dokters of verpleegkundigen op hadden moeten zitten?” Ook staat in zijn column dat het stel ‘gelukkig niet veel kijkers had met hun mensonterende docusoap’. „Dat scheelt voor dit stel een hoop schaamte op straat.”

Daarnaast noemde hij ze nog een „zompig setje” met „ondraaglijke leegheid.” Niet gek dus, dat Gulsen door die woorden geraakt is, zou je denken. En in de laatste aflevering van Ruud & Olcay wil ze één en ander rechtzetten. Ze noemde de opmerking van Van ‘t Hek, dat er een hulpverlener op hun plek in het vliegtuig had kunnen zitten. „Dan denk ik bij mezelf: Youp van ’t Hek, lúl niet zo dom, je weet helemaal niet hoe dit gegaan is.”

Gulsen: „Deze hele reis is georganiseerd door mij, het gaat godverdomme over de geboorteplaats van mijn vader en moeder, waar bemoei jij je mee?” Volgens Gulsen is zij juist één van de mensen die ‘het recht heeft’ om de plaatselijke bevolking te helpen. „Dus hou gewoon je bek. Dat is iets wat me emotioneel heel erg geraakt heeft.”

Dodelijk steekincident bij festival, organisatie geschokt: ‘Tasten in het duister’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.