Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ongelooflijk: ontvoerde Kayla na zes jaar terecht door Netflix-serie

De Netflix-serie Unsolved Mysteries belicht verschillende misdaadzaken die nooit werden opgelost. Maar de zaak rondom de zes jaar lang vermiste Amerikaanse Kayla Unbehaun werd na de serie een wél opgelost. Het meisje werd door een winkelmedewerker herkend en komt terug bij haar vader.

Vader Ryan had sinds 2017 de volledige voogdij over zijn dochter. De toen 9-jarige Kayla zag haar moeder destijds wel en ging op 4 juli van dat jaar eveneens bij moeder Heather op bezoek in Chicago. Maar toen haar vader Kayla een dag later wilde ophalen, ontbrak van moeder en dochter ieder spoor. Haar moeder bleek Kayla ontvoerd te hebben.

Ontvoering Kayla bij Netflix-serie Unsolved Mysteries

Het Amerikaanse NBC News schrijft over het opvallende verhaal. De moeder zou in 2017 voor het laatst gezien zijn, toen zij spullen inpakte in de auto. En volgens familieleden verkondigde Heather dat zij en haar dochter op een kampeertrip gingen. Dat moeder en kind alleen niet meer zouden terugkeren, had niemand verwacht.

Toen de vader erachter kwam dat zijn dochter niet was teruggekomen, volgde er een arrestatiebevel en een grote zoektocht naar het vermiste meisje. Maar de moeder en dochter werden niet gevonden. Uiteindelijk kwam de serie Unsolved Mysteries eraan te pas en afgelopen november verscheen de uitzending op Netflix.

Meisje keert terug na zes jaar vermissing

En dat bleek een slimme zet, want afgelopen zaterdag werd Kayla herkend door een kijker van het programma. In Asheville, in de staat North Carolina, herkende een winkelmedewerker het vermiste meisje. Waarna de moeder werd gearresteerd en nog steeds vastzit.

NBC Chicago meldt dat Kayla inmiddels is opgevangen door hulporganisaties. Het meisje zal binnenkort herenigd worden met haar familie in Illinois. Haar vader liet in een verklaring weten dat hij „dolblij” is dat zijn vermiste dochter terugkeert naar huis.

Hij bedankt in zijn bericht iedereen voor hun hulp bij de zoektocht. „We vragen nu om onze privacy te respecteren, zodat we elkaar weer kunnen leren kennen en een nieuwe start kunnen maken.”

BREAKING NEWS ‼️NCMEC is excited to share that Kayla Unbehaun has been FOUND SAFE in North Carolina! Kayla was only…

Posted by National Center for Missing & Exploited Children on Monday, May 15, 2023

Docu Puinhoop over een moeder met borderline: ‘Maak je een film over iemand die langzaam gek wordt?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ongelooflijk: ontvoerde Kayla na zes jaar terecht door Netflix-serie
Sluiten