Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 27 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Peter Pannekoek verrast Eva Jinek live op tv met dansoptreden: ‘Dit wil je toch elke avond?!’

Peter Pannekoek heeft Eva Jinek gisteravond live op tv verrast met een optreden van een dansgroep. Tijdens een gesprek over zijn nieuwe tv-programma over cultuur, sprongen er tot grote verbazing van de presentatrice en haar tafelgasten opeens enkele dansers uit het publiek op.

Pannekoek zat aan tafel om het over Waarom Gaan We Niet Wat Vaker? te hebben, een nieuw programma van AVROTROS. Pannekoek had het programma liever Theaterslet willen noemen, verklapt Jinek in de uitzending. „Dat is wat ik ben, en ik had het leuk gevonden om mezelf als man slet te noemen, maar soms verlies je wat”, aldus Pannekoek.

Peter Pannenkoek over het theater

Theater zit in Pannekoek’s DNA. „Je hebt net 120 voorstellingen gespeeld, en je gaat vrijwel direct daarna naar New York om elke dag 1 à 2 voorstellingen per dag te bezoeken”, zegt Jinek. Er zijn een paar dingen die de cabaretier mooi vindt aan theater. „Hoe vaak heb je nog een moment dat je in een zwarte doos zit zonder mobiel of afleiding? Dat moment vind ik echt heel rijk. Dat je geconcentreerd kunt kijken en het een kans geeft. Daarnaast gaat al eeuwenlang als eerste het rode doek open en het leren van andermans perspectieven vind ik mooi.” Ook is Pannekoek een liefhebber van het live-element van theater.

Pannekoek denkt dat veel Nederlanders dénken niet van theater te houden. „Je hoort nooit iemand zeggen: ik hou niet van eten of van muziek, omdat je in de loop van je leven nieuwe gerechten of genres ontdekt. Ik geloof dat er voor iedereen een theaterstijl is. En het zit ook niet echt in de optie-lijst van dingen om te doen. We gaan sneller naar de kroeg, uit eten of naar de bioscoop. Maar als ik vrienden meeneem naar het theater vragen ze vaak: ‘Waarom gaan we niet vaker?'”

En dan zit je ineens in een dansvoorstelling van @dedansers , mede mogelijk gemaakt door @PannekoekPeter. #Jinek pic.twitter.com/WU7Tr9vslN
— Jinek (@Jinek_RTL) May 26, 2023

‘Waanzinnig, jongens!’

Op het moment dat Pannekoek aan Jinek vraagt hoe vaak ze eigenlijk naar een dansvoorstelling gaat, klinkt er opeens harde muziek. Een aantal mensen begint vervolgens rond de talkshowtafel te dansen en een zanger begint te zingen. Na ongeveer een minuut eindigden de dansers op tafel.

Jinek kon het wel waarderen. „Waanzinnig! Jongens, te gek! Helemaal te gek! Dat wil je toch elke avond?!”, riep ze uit. De leden van De Dansers uit Utrecht, de groep die het optreden bleek te hebben verzorgd, kreeg van het publiek en de tafelgasten een luid applaus.

Je kunt Jinek terugkijken via RTLXL.

Op1: ‘Niet aan kinderen beginnen omdat je je grote zorgen maakt om het klimaat’, activisten delen standpunt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.