Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 24 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Meilandjes ontsnappen uit escape room: ‘Maxime is de duidelijk de slimste van de familie’

Rondvliegende taarten, geboeide handen en eieren die uit de lucht vallen. Dat omschrijft de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Code van Coppens, waarin Maxime en Erica Meiland uit een escape room proberen te vluchten. Zo’n 552.000 kijkers zagen hoe de Meilandjes het opnamen tegen zangeres Edsilia Rombley en actrice Jasmine Sendar.

In het programma, gepresenteerd door de Vlaamse broers Staf en Mathias Coppens, moeten twee duo’s zo snel mogelijk zien te ontsnappen uit bijzondere escaperooms. In de aflevering van gisteren zaten de teams vast in een gesaboteerde bakkerij, met onder meer een draaiende deegmolen en een katapult geladen met slagroomtaarten.

Meilandjes duiken weg voor rondvliegende taarten in Code van Coppens

Erica en Maxime zijn niet de eersten uit het gezin die de uitdaging aangaan. Zo zat Martien Meiland al eerder aan de ketting in het programma. Volgens Maxime zouden zij en haar moeder het er met „minder gegil” vanaf brengen, maar daar hebben Mathias en Staf zo hun twijfels over. Als ze met haar moeder de escape room inloopt, worden de twee direct vastgemaakt. Gehuld in een bakkersmuts en witte kleding, proberen ze de sleutel te vinden om uit de bakkerij te ontsnappen. Maar voordat dit zover is moet de blinddoek eerst af. Dat blijkt al moeilijk te gaan bij Erica. „Nou, kom maar”, verzucht Maxime, terwijl ze haar moeder helpt. „Als dat al niet gaat…”

Als Maxime de witte broodspray ziet en de witte boterhammen ziet hangen, legt ze al snel een link en spuit ze de spray op het brood. Zodra ze dat doet, komt er een code te staan waarmee ze het slot op de schaar kan openen. „Die Maxime is de slimste van de familie, echt waar”, luidt het commentaar van Staf, die duidelijk onder de indruk is.

Als de taarten in het rondvliegen, beginnen de Meilandjes inderdaad – zoals voorspeld – te gillen. Ze zijn overigens niet de enigen: ook Edsilia en Jasmine liggen in een deuk door de grappige opdrachten en de bizarre situatie, waarin ze zich verkeren. De grappige fragmenten doen het ook goed onder het Code van Coppens-publiek. „Ik lig dubbel van het lachen bij de Code van Coppens, vanavond in een gesaboteerde bakkerij. Prima deelnemers”, reageert een kijker. Daar is een ander het mee eens. „Het was weer hilarisch”, klinkt het op Twitter.

Begin van deze maand kwam het nieuws naar buiten dat Chateau Meiland opnieuw een vervolg krijgt. Hoewel de huidige reeks nog op tv is, bevestigde Talpa dat er een achtste seizoen komt. De opnames hiervan zijn net begonnen. Wanneer de volgende reeks op televisie te zien zal zijn, is nog niet bekend. „Daar kunnen we nog niets over zeggen”, liet de woordvoerder toen weten.

Chateau Meiland wordt nog steeds goed bekeken

In augustus zei Martien Meiland nog dat hij verwacht dat de realityserie rond zijn familie niet langer zal blijven bestaan dan nog vijf jaar. „Als de kijkcijfers instorten, stoppen we. Zolang wij ver boven het miljoen scoren, blijven we doorgaan”, zo zei de voormalig kasteelheer tegen Veronica Superguide. De cijfers van het huidige seizoen begonnen voorzichtig, met aantallen net onder het miljoen. Vorige week keken 996.000 kijkers naar het SBS6-programma, waardoor ze nog steeds veel succes behalen.

Bekijk Code van Coppens terug via KIJK.

Maarten van Rossem reageert op kritiek na HLF8-optreden: ‘Relmakerij’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meilandjes ontsnappen uit escape room: ‘Maxime is de duidelijk de slimste van de familie’
Sluiten