Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe omgaan met date die ‘tegengas’ wil? LLDL-kandidaat heeft daar hét antwoord op

Een date die ‘tegengas’ wil. Het staat tegenwoordig op veel wensenlijstjes van mensen die een nieuwe partner zoeken. Al werkt dat anderen aardig op de zenuwen. Hoe ga je om met een date die tegengas zoekt? Een kandidaat die meedoet aan SBS6-datingprogramma Lang Leve de Liefde kwam met een wel heel vernuftig antwoord daarop.

Thijs diende zijn date Camilla van repliek in het Lang Leve de Liefde-huis, waar dates 24 uur lang met elkaar moeten doorbrengen. Ook op het eisenlijstje van Camilla staat duidelijk vermeld dat haar toekomstige partner haar van tegengas moet kunnen voorzien.

Thijs had na een goede nacht slaap nog eens over de eisen van zijn date nagedacht, zei hij in het huis van het datingsprogramma. En dat nadenken leverde een antwoord op waar veel kijkers van smullen. „Man naar mijn hart, dit.”

Tegengas? ‘Misschien moet je gewoon op de rem drukken’

„Heeft je nachtje geslapen geholpen, of…?”, vraagt Camilla ‘s ochtends aan haar date Thijs. Maar hij is er nog niet uit of hij het nu wel of niet iets in haar ziet. „Ik weet het nog niet.” Heel lekker valt dat niet bij Camilla, zo lijkt het. Die wil liever een vent die wat meer uitgesproken is.

Dat had ze een dag eerder ook al laten weten aan Thijs. Toen vertelde ze dat ze van haar partner verwacht dat hij tegengas kan geven. En daar wil Thijs nog wel even op terugkomen. „Gisteren zei je dat natuurlijk. Kan je mij tegengas geven, vroeg je aan mij. Daar ben ik later nog eens over gaan nadenken.”

„Ja, ho eens even”, was de gedachte die bij Thijs toen opkwam. „Tegengas geven? Als je vindt dat je te veel gas geeft, misschien moet jij dan gewoon op de rem drukken in plaats van dat iemand tegengas moet geven”, was hij stellig. „Dat moet wel van twee kanten komen. Dat vind ik.”

‘Misschien moet je dan gewoon op de rem drukken’ 😅

‘Misschien moet je dan gewoon op de rem drukken’ 😅 🔜 Vanavond om 18.55 uur bij SBS6.

Posted by Lang Leve de Liefde NL on Friday, October 7, 2022

Kijkers spreken van geweldig antwoord op eis van date

Datingprogramma Lang Leve de Liefde is sinds vorige week weer begonnen en dat betekent weer een groot scala aan ongemakkelijke momenten. Soms is het zelfs voor kijkers niet te doen. Op de Instagrampagina van het programma wordt  elke dag een voorproefje laten zien van de aankomende aflevering. Dat is deze keer het gesprek tussen Camilla en Thijs.

Op sociale media wordt veel gereageerd op het fragment, dat dus pas vanavond in de uitzending te zien is. „Dat gelul altijd met je tegengas, wees gewoon lief voor elkaar en behandel de ander zoals je zelf graag behandeld zou worden”, schrijft een kijker. „Geweldig antwoord van hem. Korte metten met die onzin over tegengas.” Een ander: „Nou, hij geeft wel tegengas door dit te zeggen.”

Het meest opvallende moment van dit seizoen komt trouwens op naam van Mohammed. Die liet vorige maand duidelijk weten het eten van zijn date Rosalie echt wel heel erg vies te vinden. Maar dan ook wel echt héél vies:

Lang Leve de Liefde-kandidaat walgt van eten van date: ‘Gadverdamme!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.