Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hélène Hendriks vuurt richting Tino Martin vanwege ‘knettervalse’ optredens

Volkszanger Tino Martin schoof gisteravond aan bij HLF8 om over zijn nieuwste theatershow te praten. Maar presentatrice Hélène Hendriks kon het niet laten om ook op te noemen dat niet alle optredens van Martin altijd even zuiver zijn, wat uitmondt in een ongemakkelijke reactie van de zanger.

Hoewel Martin wellicht niet verwachtte dat ook de minder rooskleurige kant van zijn carrière op tafel kwamen, moet hij er bij HLF8 toch aan geloven. Er duiken namelijk nog weleens beelden op dat de volkszanger bij zijn optredens waarbij de boel niet even strak, toonvast en georganiseerd is. En volgens de geruchtenmolen die rondom Martin klinkt, zou dat te wijten zijn aan zijn alcoholgebruik.

Hélène Hendriks vraagt Tino Martin naar ‘knettervalse’ optredens

Hendriks maakt een bruggetje vanaf een gesprek over topsport, naar de volkszanger toe. „Een topsporter zit ook niet altijd goed in zijn wedstrijd. Heb jij ook weleens.” Daarna legt ze uit dat 95 procent van Martin zijn optredens „loepzuiver” zijn, maar dat 5 procent ook weleens „knettervals” is.

Daar reageert Martin ietwat verbaasd op: „Oh, is dat zo?”, maar daarna moet hij ook lachen. Hendriks benadrukt dat daar genoeg beelden van zijn. „Maar die laten we niet zien.” De presentatrice vraagt zich af hoe de zanger omgaat met die kritiek. „Ik doe bijna 250 shows per jaar. We hebben allemaal weleens een keer een wat mindere dag. Tegenwoordig is daar altijd wel weer een filmpje van. Dan ben je één of twee dagen de lul en krijg je een hele kar stront over je heen.” Volgens Martin staan dat soort video’s dan op alle kanalen die er zijn. „De hele wereld stort in, maar na twee dagen pak je draad weer op. Maar het is niet leuk.”

HLF8-gast Jack van Gelder vraagt naar ‘achilleshiel’ Martin

De volkszanger benadrukt dat ondanks de negatieve publiciteit zijn muziek goed geluisterd wordt en de zalen vol zitten. „Dat is belangrijk.” En de zogenoemde „beroepsklagers” laat hij het liefst aan zich voorbij gaan. Zijn fans zijn volgens hem niet degenen die zich negatief uitlaten. 

Tafelgast Jack van Gelder vraagt aan de zanger of hij genoeg discipline heeft en of mensen hem wijzen op de dingen die hij niet moet doen. Waarbij het erop lijkt dat Van Gelder hint op het feit dat Martin hier en daar zich weleens laat gaan. „Dat lijkt me jouw achilleshiel.” Waarop Martin reageert dat het „altijd een gevecht is”. „Het is ook zwaar, maar wij doen natuurlijk zoveel in een jaar.” Later verklaarde het management van de zanger aan Shownieuws dat het gevecht waar Martin over sprak, ging over werk en stress.

Je kijkt de uitzending van HLF8 terug via KIJK

‘Grap’ Arjen Lubach over overleden Elizabeth valt niet in de smaak: ‘Respectloos’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hélène Hendriks vuurt richting Tino Martin vanwege ‘knettervalse’ optredens
Sluiten