Manners.nl
Manners.nl Televisie 9 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Danny Vera raakt tv-kijkend Nederland met eerbetoon aan overleden BN’ers

De Nederlandse televisiekijker raakt niet uitgepraat over het eerbetoon van Danny Vera tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Hij speelde in Carré zijn nummer Roller Coaster en bracht daarmee een ode aan overleden tv-prominenten.

Ook het Gouden Televizier-Ring Gala is anders tijdens een pandemie. Geen publiek, geen BN’ers in pak of jurk, geen presenterende Jan Smit. Maar wel Danny Vera. Hij bracht een muzikaal eerbetoon aan de overleden BN’ers in 2020 en dat roerde televisiekijkend Nederland tot tranen.

Danny Vera speelt Roller Coaster

Aart Staartjes, Marc de Hond, Liebeth List, Kees Driehuis, Tineke Verburg, Jules Deelder, Paula Sleyp, Jaap Stobbe, Fred Emmer, Aad van den Heuvel en Jan des Bouvrie lieten het leven in 2020. Allemaal zitten ze diep in het collectieve geheugen gegrift. Als Danny Vera dan ook nog eens Roller Coaster gaat zingen, kun je niets anders dan je emoties de vrije loop laten.

Danny Vera speelde in een nagenoeg leeg Carré het akoestische nummer Roller Coaster, terwijl vrienden, collega’s en familie van de overledenen ballonnen loslieten in de Amstel.

Lees ook: Danny Vera’s eeuwige liefde voor De Grote Magnolia

Reacties op Twitter van televisiekijkend Nederland

Kijkers van het Gouden Televizier-Ring Gala reageerden massaal op social media. „Heel mooi bedacht en vormgegeven, dit In Memoriam”, reageert een van de kijkers. „Wat een mooi eerbetoon van Danny Vera”, zegt een ander. Een compilatie van de reacties.

https://twitter.com/AnnemiekeLinke/status/1314286785489440772

 

https://twitter.com/cherrymintje/status/1314286225763774465

https://twitter.com/MisterHunebed/status/1314286346161225729

https://twitter.com/cherrymintje/status/1314286225763774465

Winnaars tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2020

Voor het publiek was Danny Vera de grote winnaar van de avond, maar wat betreft de prijzen was dat Tim Hofman. Hij won de Gouden Televizier-Ring met Over Mijn Lijk en mocht twee andere prijzen mee naar huis nemen. Elise Schaap won de Televizier-ster. Bekijk hier het overzicht van alle winnaars.

Lees ook: Het bizarre feestjaar (20 jaar al weer!) van Di-RECT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.