Amarins de Boer
Amarins de Boer Televisie 29 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Carlo Boszhard over I Can See Your Voice: ‘Hoop dat de kijker in ons gelooft’

Raden of iemand kan zingen als een nachtegaaltje of juist als een valse kraai. Dat is de strekking van het nieuwe RTL-programma I Can See Your Voice, vanaf vanavond te zien op tv. Carlo Boszhard presenteert het „verrassende meespeelspelletje”. „Het is meer dan een zangprogramma.”

Je zou zeggen dat de beste imitator van ons land ook wel een aardig inschattingsvermogen heeft. En dus kan raden of hij misschien wel een nieuwe Adele naast zich heeft staan of iemand die het maar beter kan houden bij optredens onder de douche. „Maar nee”, lacht presentator Carlo Boszhard (51). „Het is enorm lastig. De niet-zangers proberen je behoorlijk te flessen.”

I Can See Your Voice: een nieuw programma, van de bedenkers van The Masked Singer. Dat scoort momenteel goed: iedere vrijdagavond kijken ruim 2 miljoen mensen naar optredens van gemaskerde zangers zoals de lama, yeti en zebra. „I Can See Your Voice is eigenlijk het broertje van The Masked Singer”, zegt Boszhard, die nu niet als jurylid aanschuift, maar als presentator. Die afwisseling maakt hem vrolijk. „Het klinkt cliché, maar het is heerlijk om de ene keer te kunnen jureren, een andere keer te imiteren en nu te presenteren.”

Applaudisseren voor een valse kraai

Het concept van het programma klinkt ingewikkeld, maar dat valt mee: er zijn acht gastartiesten (waaronder O’G3NE, Danny de Munk en Edsilia Rombley) die samen met zijn of haar grote fan het spel spelen. Ze moeten raden welke kandidaat écht kan zingen, en welke niet – zonder dat er ook maar een noot heeft geklonken.

Nu hoeft het niet bij een wilde gok te blijven – er zijn namelijk 4 rondes, waarbij bij iedere ronde een of meer kandidaten afvallen. Zo moeten de deelnemers playbacken, worden ze ondervraagd en is er een ‘bewijs-ronde’, waarbij ze moeten zingen op een heel kort audiofragment.

Uiteindelijk is het ‘Finale-duet’ tussen de gastartiest en de overgebleven kandidaat. „En dan moet dus blijken of de kandidaat talent heeft of iedereen voor de gek houdt”, zegt Boszhard. „Het leuke is dat iedereen zo enthousiast wordt als de fan het weer een ronde juist heeft.” Hij lacht even. „I Can See Your Voice is het enige programma waar mensen applaudisseren als iemand níét kan zingen.”

De fan kan uiteindelijk 5000 euro winnen als hij of zij de echte zanger weet aan te wijzen. Helemaal alleen de gok nemen hoeft niet; de fans en artiesten worden ondersteund door een panel, dat bestaat uit Marieke Elzinga, Fred van Leer, Ronnie Flex, Jeroen van Koningsbrugge en Samantha Steenwijk. „Het panel is heel belangrijk. Zij moeten de sfeer maken en zijn het publiek, want door het corona-gebeuren hadden we weinig publiek. Maar de dynamiek is heel goed.”

Donderdagavond

En tegen wie nu denkt, wéér een zangprogramma, zegt Boszhard: „Het is meer dan dat. Het is een spelprogramma dat je thuis kunt meespelen. Het heeft een groot meligheids- en familiegehalte. Daar houd ik wel van.”

Het enige minpuntje („maar zo gaan die dingen”), noemt de vrolijke presentator de uitzenddag, dat is namelijk een donderdag. „We staan tegenover Beste Zangers, Chateau Meiland en voetbal. Dat wordt op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk.” Dat er toch voor de donderdag gekozen is, komt volgens Boszhard doordat „de concurrentie momenteel moordend is en RTL ook graag op donderdagavond een sterk programma wil”. „Ik hoop dat de kijker in ons gelooft.”

I Can See Your Voice is vanaf vanavond elke week om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Bekijk hier de trailer:

Lees ook: ‘Verdoofd’ geeft heftige inkijk in wereld van verslaving: ‘Alcohol en drugs zijn je beste vrienden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Carlo Boszhard over I Can See Your Voice: ‘Hoop dat de kijker in ons gelooft’
Sluiten