Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 15 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe manier van oplichten via Marktplaats bekend

Liefhebbers van Marktplaats opgelet, want er is een nieuwe methode onder oplichters om jouw gegevens buit te maken.

De oplichters doen alsof ze jouw product willen kopen en vragen daarbij om je telefoonnummer en je rekeningnummer. Daarna zeggen ze dat ze het geld snel over zullen maken.

Opletten voor sms

Daar blijft het niet bij: degene die het product verkoopt krijgt na afloop van het verstrekken van deze gegevens een sms’je. En dáár is het opletten geblazen, want in dat bericht – zogenaamd van jouw bank – staat een link. En wie op die link klikt geeft dus zijn of haar bankgegevens prijs aan de oplichter, ook de gegevens die je graag geheim had gehouden. Volgens het ED heeft Marktplaats van deze methode om op te lichten al honderden meldingen binnen gehad. Opletten dus!

Marktplaats heeft al jaren last van verschillende soorten oplichtingspraktijken. Zo was er een valse Tikkie in omloop en wordt er door internetcriminelen gebruik gemaakt van fake betaalapps als ze een product komen halen. Het lijkt dan alsof de koper al betaald heeft, maar in werkelijkheid betalen ze helemaal niks en zijn ze er met het product vandoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.