Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 10 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Is Meow Wolf het tofste museum ter wereld?

Denk je bij een museum nog altijd alleen maar aan schilderijen, de klassieke beelden, foto’s, verhalen en misschien af en toe een stukje uit een documentaire? Dan moet je naar Meow Wolf in Sante Fe. Deze interactieve kunsthal is waanzinnig tof opgezet.

Elke ruimte is anders

Het is alsof je met Meow Wolf een compleet andere wereld binnenloopt. Elke kamer is compleet ingericht met een eigen thema en je mag alles aanraken en vaak reageren de muren en objecten op hun manier op jouw aanrakingen en bewegingen.

Het geeft bovendien een soort Alice In Wonderland, dan wel Doctor Who, dan wel Narnia-experience. Het avontuur van Meow Wolf begint immers als je een koelkast opent en naar binnen gaat, waarna je in een compleet andere wereld terechtkomt. Meow Wolf lijkt uiteindelijk een op futuristische mix tussen een interactief spookhuis, Nemo en een speelhal.

Drie locaties

Overigens zit Meow Wolf niet alleen in het Mexicaanse Sante Fe. Ook in Denver en Las Vegas zijn ze te vinden. De vestiging in Mexico wordt echter als de tofste van de drie beschouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.