Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Bijna de helft van de Nederlanders overweegt FB-exit

De discussie rondom het wel of niet houden van je eigen Facebook-account is sinds de laatste uitzending van Zondag Met Lubach nog maar eens extra toegenomen. Uit onderzoek blijkt nu dat bijna de helft van de bevolking overweegt om het social medium vaarwel te zeggen, waarvan een deel al besloten heeft om dit sowieso te doen.

Acht procent overtuigd

Volgens het onderzoek, dat door het bureau DJV Insights werd uitgevoerd in opdracht van RTL Nieuws, is acht procent er al van overtuigd dat stoppen met Facebook de juiste oplossing is. Bovendien geeft één procent aan in de voorbije twee weken zijn of haar account al te hebben opgegeven. Daarnaast is er nog veertig procent die twijfelt.

De grootste oorzaak is dat men Facebook niet meer vertrouwt. Dat is voor 74 procent van de mensen het geval. 48 procent zegt dat Facebook geen positieve invloed (meer) heeft op zijn of haar geluksgevoel, terwijl 45 procent her doorverhandelen van persoonlijke gegevens niet vindt kunnen. 36 procent geeft als (een van de) reden(en) op dat het Facebook eigenlijk amper gebruikt.

87 miljoen

Sinds de onthullingen naar buiten zijn gekomen over dat Facebook de data van 87 miljoen gebruikers (waaronder 89.000) heeft misbruikt. Arjen Lubach riep zondag in zijn show dan ook op om Facebook woensdagavond massaal te verwijderen. Die oproep heeft inmiddels ook in het buitenland enig weerklank gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.