Meisje met app

Met app ‘Mosaic’ bepaal jíj het verhaalverloop

Foto: Unsplash

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

20 OKT 2017

Regelmatig gefrustreerd over de onbevredigende afloop van een serie? Met de app Mosaic is dat binnenkort misschien verleden tijd: met deze nieuwe techtool beleef je niet alleen een interactief verhaal, maar kan je het verloop ook veranderen.

Het is niet ongebruikelijk dat een tv-show een app heeft, maar het is wél nieuw dat je de presentatie van een verhaal kan beïnvloeden. ‘Mosaic’ is een initiatief van Steven Soderbergh en onderdeel van een gelijknamige serie, die vanaf januari 2018 op HBO uitgezonden zal worden.

Kies je eigen puzzelstukjes

De serie volgt de mysterieuze moord op Olivia Lake, die onderzocht wordt door detective Nate Henry. De app splitst het verhaal op in veertien delen, die samen het geheim ontrafelen. Met behulp van de app kan je inzoomen op een personage naar keuze: die van Nate of Olivia. Alle belangrijke scenes zijn dan ook vanuit drie perspectieven gefilmd, waardoor bepaalde elementen van de serie een compleet andere betekenis krijgen. Je mag zelf de volgorde kiezen waarin je de onderdelen bekijkt en met de route die jij aflegt bepaal je ook de conclusie.

Mysterieuze app

Je kan de app begin november gratis downloaden, dat is al vóór de release van de serie. De cast bestaat uit onder andere Sharon Stone, Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges en Jennifer Ferrin.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

38

Franse scholen verbannen mobieltjes compleet

Met zijn allen op de smartphone in de pauze kan in Frankrijk straks niet meer/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

1 UUR

Op Franse scholen zijn de mobiele telefoons al verbannen uit de klaslokalen, maar vanaf het komende schooljaar worden de maatregelen verder opgeschroefd, zo laat de onderwijsminister van Frankrijk weten.

In een gesprek met The Local vertelt Jean-Michel Blanquer over het plan om de smartphones en andere toestellen ook tijdens de tussenuren en de pauzes niet meer in en om het schoolgebouw te willen zien.

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Nep-iPhoneoplader kopen? Dat kan erg gevaarlijk zijn

Pas goed op waar je je iPhone mee oplaadt. Je loopt veel risico op een elektrische schok als je een namaakoplader gebruikt. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 12:33

Apple-opladers zijn relatief duur. Niet alleen de kabel kost je minstens 25 euro, ook voor de adapter ben je minstens 25 euro kwijt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een adapter van een andere uitgever te kopen. Dat kan echter behoorlijk gevaarlijk zijn.

Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Apple en het Britse Electrical Safety First. Zij onderzochten de veiligheid van namaakopladers voor Apple-producten, zoals iPhones en iPads.

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

Reis plannen? Routeplanner 9292 kampt met problemen

De dienstregeling is aangepast wegens het winterse weer Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 09:28

Misschien merkte je zondagavond al dat routeplanner 9292 het moeilijk had, maandagochtend liggen de app en de site helemaal op hun gat.

Veel mensen hebben last van de storing, getuige het aantal meldingen op allestoringen.nl. Als je je reis via de app probeert te plannen, blijft deze maar laden. Ga je naar de site, dan krijg je direct een foutmelding te zien. Ze zijn bij 9292 zelf ook op de hoogte van de storing en doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen.

Wondermiddel grafeen laadt mobiel in 12 minuten op

12 minuten geduld. Meer is er straks niet nodig. / Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

9 DEC 2017

​Je telefoon opladen duurt soms wel erg lang, maar bij Samsung zijn ze nu bezig om een wel heel snel vollopende batterij te ontwikkelen. Dat meldt de electronicagigant. Slechts twaalf minuten zouden er nodig zijn om je mobiel op honderd procent te krijgen.

Nieuw materiaal

Dit zijn de meest gedownloade apps van 2017

Een fotobewerkingsapp gaat er dit jaar vandoor met de prijs van 'App van het jaar voor de iPad'. / SHTTEFAN, Unsplash

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

7 DEC 2017

Met het einde van het jaar in zicht komen ook de lijstjes steeds meer aan bod. Donderdag werd dan ook bekend welke apps er via Apple het meest gedownload zijn dit jaar. En daar staat nog best een verrassende app op de eerste plaats...

De eerste plaats is wereldwijd namelijk weggelegd voor Bitmoji, een app waarmee je speciaal voor Snapchat een figuurtje kan maken die op jou (of op totaal iemand anders) lijkt, en die je kunt meezenden in je snaps. Het is de meest gedownloade gratis app van 2017, gevolgd door Snapchat.

Binnenkort ziet je baas alles wat jij ziet

Straks kan alles wat je ziet gevolgd worden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

7 DEC 2017

Dat werkgevers op computers van het kantoor je zoekgeschiedenis kunnen monitoren, zal niemand onbekend in de oren klinken. Het lijkt echter niet lang te duren voor ze daar een stap verder in gaan. Sterker nog, sommige bedrijven werken al met de zogenaamde eye-tracking glasses.

De technologie die bij eye-tracking komt kijken bestaat al jaren. Tot dusver wordt deze vooral gebruikt in laboratoria bij bijvoorbeeld psychologische studies en marketinganalyses.

Websites zorginstellingen en scholen amper beveiligd

Heeft jouw school wel zijn zaakjes op orde? /ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

6 DEC 2017

Het overgrote deel van de scholen en zorginstellingen beveiligt haar websites nauwelijks, zo blijkt uit een onderzoek van Open State. In de zorg is slechts 39 procent van de websites voorzien van een HTTPS-verbinding en bij de scholen ligt dat percentage nog lager: op 32 procent.

Patiëntgegevens