Meisje met app

Met app ‘Mosaic’ bepaal jíj het verhaalverloop

Foto: Unsplash

Foto van 'Sanne van Rij'

20 OKT 2017

Regelmatig gefrustreerd over de onbevredigende afloop van een serie? Met de app Mosaic is dat binnenkort misschien verleden tijd: met deze nieuwe techtool beleef je niet alleen een interactief verhaal, maar kan je het verloop ook veranderen.

Het is niet ongebruikelijk dat een tv-show een app heeft, maar het is wél nieuw dat je de presentatie van een verhaal kan beïnvloeden. ‘Mosaic’ is een initiatief van Steven Soderbergh en onderdeel van een gelijknamige serie, die vanaf januari 2018 op HBO uitgezonden zal worden.

Kies je eigen puzzelstukjes

De serie volgt de mysterieuze moord op Olivia Lake, die onderzocht wordt door detective Nate Henry. De app splitst het verhaal op in veertien delen, die samen het geheim ontrafelen. Met behulp van de app kan je inzoomen op een personage naar keuze: die van Nate of Olivia. Alle belangrijke scenes zijn dan ook vanuit drie perspectieven gefilmd, waardoor bepaalde elementen van de serie een compleet andere betekenis krijgen. Je mag zelf de volgorde kiezen waarin je de onderdelen bekijkt en met de route die jij aflegt bepaal je ook de conclusie.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Mysterieuze app

Je kan de app begin november gratis downloaden, dat is al vóór de release van de serie. De cast bestaat uit onder andere Sharon Stone, Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges en Jennifer Ferrin.


Views

38

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
‘Apple brengt waterdichte draadloze oortjes uit'

‘Apple brengt waterdichte draadloze oortjes uit'

De Apple AirPods naast een iPhone. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

1 UUR

Het lijkt erop dat Apple niet alleen zijn telefoons en laptops, maar ook zijn nieuwe AirPods regelmatig van updates wil voorzien. Het Amerikaanse megabedrijf zou namelijk plannen hebben om waterdichte AirPods uit te brengen.

De AirPods zijn oortjes die via Bluetooth verbinding maken met je smartphone en geen enkele draad hebben. De eerste versie kwam eind vorig jaar uit en nu wil Apple volgens Bloomberg een nieuwe, geüpdatete versie uitrollen.

Waterdicht

Die oortjes moeten dan op verschillende vlakken een grote verbetering zijn ten opzichte van de huidige headphones. Het eerste punt is zoals gezegd dat ze waterdicht zijn. Daarnaast moet het makkelijker worden om Siri te gebruiken.

Bij de nieuwe AirPods wil Apple naar verluidt dat je de mogelijkheid hebt om Siri op te roepen door „Hey Siri” te zeggen. Zo gebeurt dat ook als je geen oortjes hebt aangesloten, maar als je de huidige AirPods gebruikt, kun je Siri alleen oproepen met een knopje op de oortjes.

De nieuwe draadloze oortjes van Apple moeten volgend jaar uitkomen. Of ze de huidige AirPods ook zullen vervangen, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

16

Snapchat 1,3 miljard minder waard door Kylie Jenner

Kylie Jenner. Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

1 UUR

Dat mensen zoals Kylie Jenner 'influencers' worden genoemd, lijkt ineens volkomen logisch. Eén tweet van de 20-jarige heeft er namelijk voor gezorgd dat het tot voor kort populaire sociale medium Snapchat ineens 1,3 miljard minder waard is.

Dat is een flinke dosis invloed voor een berichtje van slechts achttien woorden. Kylie uitte (net als heel veel andere mensen) via Twitter haar ontevreden over de nieuwe update van Snapchat. Toen die tweet door beleggers werd opgemerkt, zakte de koers van Snapchat in één klap met 7,2 procent, schrijft Het Nieuwsblad.

De beleggers zagen het gevaar van de negatieve reactie van de dame met 24,5 miljoen volgers en trokken zich terug. Die 7,2 procent zou een waarde hebben van 1,3 miljard dollar. Later lijkt het alsof Kylie op haar vingers is getikt, want dan plaatst ze het bericht: 'still love you tho snap ... my first love'. Ze zou haar eerste liefde dus niet verraden...

Lastige situatie

De tweede tweet had echter geen invloed meer op de aangerichte schade. Snapchat zit in een lastige situatie na de nieuwe update. Zij hebben die doorgevoerd om de app gebruiksvriendelijker te maken, maar in plaats daarvan klaagt ongeveer de hele wereld over het nieuwe design. De ontwikkelaars van de app hebben beloofd snel met updates te komen die de grootste klachten verhelpen. Het oude design komt echter niet terug. Ook niet als Kylie het wil.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


wow
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

74

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Voor het eerst minder smartphones over de toonbank
Likeability of 5

Voor het eerst minder smartphones over de toonbank

iPhone X in de Apple Store in Amsterdam Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:04

Het gebeurde nog niet eerder sinds de introductie van de smartphone: het aantal telefoons dat over de toonbank ging, is gedaald.

Uit gegevens van onderzoeksbureau Gartner blijkt dat er in de laatste drie maanden van vorig jaar wereldwijd bijna 408 miljoen stuks over de toonbank gingen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dat 5,6 procent minder.

Gartner houdt de verkoop van smartphones al sinds 2004 bij. Nog nooit eerder zagen ze een daling. Twee oorzaken zouden de krimp kunnen verklaren. De eerste is dat mensen die al een smartphone hebben, het toestel langer gebruiken.

Daarbij aarzelen mensen die nu nog een normale telefoon gebruiken om over te stappen op de smartphone. Ze vinden geen geschikte goedkope smartphones en kopen daarom liever een goede ouderwetse telefoon.

Samsung blijft volgens Gartner marktleider. De Zuid-Koreanen verkochten in oktober, november en december ruim 74 miljoen smartphones. Dat is wel 3,6 procent minder dan een jaar eerder. Apple volgt op de voet met 73 miljoen stuks. Het Chinese Huawei, nummer drie van de wereld, zag wel een groei.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_222801b0a6f4fcda124508310ba10adec5c23a89_avatar

Views

100+

Wetenschappers van Google en Verily hebben een nieuwe manier gevonden om met kunstmatige intelligentie vast te stellen of iemand risico loopt op een hartziekte. Door de achterkant van de ogen te scannen, kan de software van de bedrijven met ongeveer dezelfde nauwkeurigheid als huidige methoden zien of er een grote kans is dat je een ernstige hartaandoening – zoals een hartaanval – krijgt. Het algoritme zorgt ervoor dat het voor dokters makkelijker en sneller wordt om een analyse te maken van de hartrisico’s

Google ziet in je ogen of je hart gezond is

Google ziet in je ogen of je een risico op hartziekten hebt. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wetenschappers van Google en Verily hebben een nieuwe manier gevonden om met kunstmatige intelligentie vast te stellen of iemand risico loopt op een hartziekte. Door de achterkant van de ogen te scannen, kan de software van de bedrijven met ongeveer dezelfde nauwkeurigheid als huidige methoden zien of er een grote kans is dat je een ernstige hartaandoening – zoals een hartaanval – krijgt.

Het algoritme zorgt ervoor dat het voor dokters makkelijker en sneller wordt om een analyse te maken van de hartrisico’s van een patiënt. Om het algoritme te ‘trainen’ heeft Google de medische gegevens van bijna 300.000 patiënten laten scannen. Daardoor kon het algoritme zoeken naar patronen en verbanden tussen hoe iemands ogen eruitzien en medische aandoeningen.

Bloedlichaampjes

Hoewel het concept wellicht vreemd lijkt, is deze methode niet erg nieuw. De achterkant van het oog, de zogenaamde ‘fundus’, zit propvol bloedlichaampjes die informatie geven die voor medici van belang is.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan bloeddruk, leeftijd en of de persoon rookt. Dat zijn allemaal voorspellers van het risico op hartziekten.

Daarmee zullen sommige dokters misschien vrezen dat hun baan overgenomen wordt door robots. Dat is volgens medisch onderzoeker Luke Oakden-Rayner echter niet nodig. De AI breidt alleen de ‘gereedschapskist’ van dokters uit, zo vertelt hij tegenover The Verge: „De kunstmatige intelligentie vervangt de dokters niet, maar breidt alleen het aantal opties uit waar dokters gebruik van kunnen maken.”


Views

200+

Snapchat krabbelt terug en komt met nieuwe update
Likeability of 6

Snapchat krabbelt terug en komt met nieuwe update

Na alle boze reacties gaat Snapchat opnieuw een update uitbrengen. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Snapchat gaat na de controverse rond de nieuwe interface een nieuwe update uitbrengen. Dat heeft het team achter de app bekendgemaakt op Change.org, waar men een petitie online had gezet om het 'oude' Snapchat terug te krijgen.

„We hebben jullie gehoord en waarderen het dat jullie laten weten wat jullie vinden. We snappen helemaal dat velen van jullie het nieuwe Snapchat niet fijn vinden", aldus Team Snapchat.

Stories

Vooral de zogenaamde 'Stories' waren in de nieuwe interface van de populaire applicatie moeilijk te vinden. Het leidde tot veel boze reacties en satire op andere sociale media als Twitter.

Dat probleem wordt met de update aangepakt, zo beweren de ontwikkelaars: „Als je de update eenmaal hebt, kun je dingen als je Stories, groepschats en abonnementen sorteren. Zo kun je je ervaring op de app nog meer aan jouw wensen aanpassen."

De update staat de komende weken voor zowel iOS als Android gepland.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelol
user_c1b8d82db8b53247e8d5a3c258f829f2506aa5f2_avataruser_2c8bb8477b49b6cb215b19ada0b7dec6480510a7_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
'Samsung dupe van slechte verkoopcijfers iPhone X'
Likeability of 5

'Samsung dupe van slechte verkoopcijfers iPhone X'

De iPhone X verkoopt niet zo goed als verwacht en daar lijkt Samsung de dupe van te worden. / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

De verkoop van de iPhone X gaat niet zo goed als Apple gehoopt had. Dat is natuurlijk vervelend voor Apple, maar zij lijken niet met het grootste probleem opgezadeld te zitten. Vooral de grote concurrent Samsung zou last gaan krijgen van de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X.

Een van de redenen dat de iPhone X zo duur is (in Nederland 1159 euro), is naar verluidt dat Samsung de beeldschermen maakt voor de topsmartphone van Apple. De Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk de enige die op een grote schaal zogenaamde OLED-panelen, waar de iPhone X gebruik van maakt, kan produceren. Daarom kan zij een exorbitant hoge prijs vragen.

Terugschroeven

Maar nu heeft Apple door de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X besloten de productie terug te draaien. En omdat Samsung daar niet op gerekend zou hebben, blijft het bedrijf volgens Nikkei met een enorm overschot aan OLED-beeldschermen zitten.

Samsung is daarom op zoek naar andere klanten, maar daarbij zou het zijn prijs weleens moeten kunnen verlagen. De concurrentiestrijd op de OLED-markt wordt namelijk een stuk heviger. Het tevens Zuid-Koreaanse LG zou inmiddels meer productie kunnen draaien en ook vanuit China is volgens het eerdergenoemde medium de nodige concurrentie ontstaan.

Ook Japan Display, dat in het verleden veel samenwerkte met Apple, richt zich sinds augustus van vorig jaar op de productie van OLED-schermen. Het bedrijf uit Japan wil naar eigen zeggen in 2019 de massaproductie van OLED-displays beginnen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Likeability of 5

Bril-jant! Alle info op je neus

Foto van 'Anke Horstman'

20 FEB 2018

Weet je nog? In 2012 waren we super enthousiast over de introductie van Google Glasses. Een slimme bril waarmee je interactief met je omgeving omgaat. Voorbeeld: lopend langs een gebouw, zie je in het brillenglas wat de openingstijden zijn. Of je gaat naar zee en Glasses toont wat de weersvoorspelling is. Ideaal toch? Alleen... niemand die met het ding rondloopt... Hoe kan dat?

Google Glasses

Super zonde, maar Google Glasses is nooit officieel voor consumenten uitgebracht. Er zijn wel wat bedrijven die gebruik maken van het slimme brilletje en voor demonstraties wordt het als gimmick ingezet. Maar verder dan dat... nope. Komt het door de relatief hoge verkoopprijs, de korte batterijduur of waren wij er als gebruiker gewoon nog niet klaar voor? In 2012 zag ons tech leventje er wel iets anders uit dan nu en was het misschien lastig te bevatten wat voor meerwaarde Google Glasses voor ons zou hebben.

Alternatieve smart glasses

Inmiddels zijn we 6 jaar later en is er veel verbeterd in tech-land. VR en AR zijn nu dagelijkse kost en Mixed Reality komt steeds dichterbij. Dus geef de slimme bril nog niet op.

Inmiddels zijn er steeds meer opties waar ook consumenten blij van worden:

Intel Vaunt

Een behoorlijk stijlvolle en slimme bril is de Intel Vaunt. Deze bril ziet er normaal uit, maar werkt futuristischer dan Google Glasses, namelijk: Vaunt projecteert de beelden op je netvlies. In je oog dus! Als je de bril op hebt, lijken de beelden op het glas te worden geprojecteerd, maar zo zit het dus niet. Optisch bedrog in een mooi design dus ;-) Eind dit jaar zouden de eerste gebruikers ermee aan de slag kunnen gaan.

Samsung Gear Glasses

Volgens SamMobile.com brengt Samsung de Gear Glasses uit. Het is niet duidelijk op wat voor termijn dit zal zijn, maar het nieuwe icoon en de tig patenten die zijn aangevraagd, lijken op de komst van een nieuw soort Samsung device te wijzen. Een introductie tijdens ’s werelds grootste mobile congress lijkt nog iets te vroeg, maar wie weet wat we dit jaar nog mogen verwachten...

Apple Glasses

Er gaan zelfs geruchten op de Apple haar eigen slimme bril op de markt zal brengen. Een aantal patenten die zijn ingediend, blijken aanleiding voor het rumoer. Heel gek zou het in ieder geval niet zijn, want CEO Tim Cook heeft zich al eerder positief uitgelaten over Augmented Reality en de mogelijkheden ervan. Er zit een redelijke kans in dat we ook van Apple een leuk brilletje mogen verwachten!

Over TechGirl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


like
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

200+